NEA

Μέχρι πότε θα κυκλοφορεί το Fiat Panda;

Αν σκέπτεστε κάποια στιγμή να αγοράσετε ένα νέο Panda δεν υπάρχει κάποιος λόγος βιασύνης επειδή η παραγωγή του θα κρατήσει αρκετά χρόνια ακόμη.

Παρόλο που η Fiat θα γίνει από τα τέλη της δεκαετίας μια εταιρία που θα πουλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα το τωρινό Panda θα συνεχίσει έτσι όπως είναι για ακόμη μία τετραετία.

Αυτό αποφάσισε η Stellantis με την παραγωγή του μοντέλου να γίνεται στο εργοστάσιο του Pomigliano στη νότια Ιταλία. Στο ίδιο εργοστάσιο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται και η νέα Tonale, εξασφαλίζοντας έτσι τις χιλιάδες θέσεις εργασίας του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως στο μεσοδιάστημα δεν θα παρουσιαστεί ένα νέο μοντέλο που θα πωλείται παράλληλα με το τωρινό. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του 500 που πωλείται ήδη μαζί με το ηλεκτρικό 500.

Άλλωστε, η ζήτηση για μικρά αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμη, έστω και αν δούμε να έρχονται και φτηνά ηλεκτρικά. Μάλιστα, η Fiat πούλησε σχεδόν 130.000 αυτοκίνητα Panda στην Ευρώπη μέσα στο 2021 σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως Stellantis θέλει επίσης να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για την παραγωγή μπαταριών στην Ιταλία για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Και μέχρι τότε το Panda που ήταν να μας χαιρετίσει από πρόπερσι κερδίζει χρόνο ζωής…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!