NEA

Πως πλήττει την Stellantis η απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει εξαγωγές εξοπλισμού

Η ρωσική κυβέρνηση απαγόρευσε τις εξαγωγές τηλεπικοινωνιακού, ιατρικού, αυτοκινητιστικού, αγροτικού, ηλεκτρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.

Καθώς και ορισμένων δασικών προϊόντων, μέχρι το τέλος του 2022, ως αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα. Συνολικά, πάνω από 200 είδη συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο αναστολής εξαγωγών, ο οποίος κάλυπτε επίσης σιδηροδρομικά βαγόνια, εμπορευματοκιβώτια, τουρμπίνες και άλλα εμπορεύματα.

«Αυτά τα μέτρα είναι μια λογική απάντηση σε εκείνα που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας και στοχεύουν στη διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας βασικών τομέων της οικονομίας», ανέφερε το υπουργείο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, η οποία παράγει και πουλά αυτοκίνητα Peugeot, Citroen, Opel, Jeep και Fiat στη Ρωσία, έψαχνε να αρχίσει να εξάγει τοπικά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στη Δυτική Ευρώπη πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Η όλη κρίση με τον πόλεμο συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των μοντέλων των παραπάνω εταιριών.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!