NEA

Πως θα μειώσει η Γαλλία τις τιμές στα καύσιμα;

Eνόψει των μέτρων της Κυβέρνησης για την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, ας δούμε τις σχεδιάζει η Γαλλία για να ρίξει την τιμή της Βενζίνης, που κι εκεί έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Η Γαλλία σχεδιάζει λοιπόν  να εισαγάγει έκπτωση 0,15 ευρώ (0,16 $) ανά λίτρο βενζίνης (βενζίνης) ή ντίζελ για να βοηθήσει τους οδηγούς να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές των αντλιών, δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Jean Castex.

Οι τιμές των καυσίμων για τις μεταφορές είχαν ήδη εκτοξευθεί στον απόηχο της πανδημίας COVID-19, αλλά έχουν φτάσει σε νέα υψηλά λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πώς θα κάνει η κυβέρνηση εκπτώσεις στους Γάλλους οδηγούς;

Σε συνέντευξή του στο Le Parisien, ο κ. Castex είπε ότι η έκπτωση θα ισχύει από από την 1η Απριλίου και θα κοστίσει στην κυβέρνηση περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσθεσε ότι η επιδότηση θα καλύψει νοικοκυριά καθώς και οδηγούς φορτηγών και αγρότες.

Το μέτρο αναμένεται να εξοικονομήσει 9 ευρώ σε έναν οδηγό σε μια δεξαμενή καυσίμου 60 λίτρων, πρόσθεσε ο  κ. Castex. Είπε ότι η έκπτωση θα εφαρμοστεί κατά τη στιγμή της πληρωμής, αλλά δεν θα είναι ορατή στις τιμές που εμφανίζονται στο βενζινάδικο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από τις εταιρείες καυσίμων να συμβάλουν στην ελάφρυνση του βάρους των υψηλών τιμών των καυσίμων για τους καταναλωτές.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!