NEAPINED

Η σπέσιαλ Aston Martin Vantage είναι ο επίλογος του V12 [video]

H βρετανική φίρμα παρουσίασε το τελευταίο της μοντέλο με V12 κινητήρα, το οποίο θα κατασκευαστεί σε 333 μονάδες με τιμή περίπου στη Βρετανία στις περίπου 315.000 ευρώ.

Σταδιακά εμβληματικά μοτέρ όπως ο V12 θα περνούν στην ιστορία αφού έρχεται το εξοντωτικό Euro 7 που ωθεί τους κατασκευαστές ακόμη και τον σπορ μοντέλων προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό. Εδώ βλέπετε την τελευταία Aston Martin που κάτω από το μακρύ κουρμπαριστό καπό της έχει τον κλασικό twin-turbo V12.

Έχει χωρητικότητα στα 5,2 λίτρα και μετά από διάφορες αναβαθμίσεις καταφέρνει να αποδίδει 700 άλογα και 752 Nm ροπής στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Όσο για τις επιδόσεις, αυτές είναι καταιγιστικές, με τα 0-100 χλμ./ώρα να αποτελούν διαδικασία 3,4 δευτερολέπτων και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 321 χλμ./ώρα.

Διαθέτει επίσης μπλοκέ διαφορικό πίσω και κεραμικά φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός. Αναφορικά με την ανάρτηση υπάρχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση, σκληρότερα ελατήρια, και ακόμα πιο ισχυρές αντιστρεπτικές.

Εξωτερικά η V12 Vantage ξεχωρίζει από την ντοπέ εμφάνιση με πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα με πιο κραυγαλέο την φτερούγα στο πίσω μέρος για μέγιστο downforce. Ταυτόχρονα έχει γίνει εκτενής χρήση ελαφριών υλικών. Το εσωτερικό είναι το γνωστό Aston με κάποιες έξτρα προσθήκες, όπως τα μπάκετ καθίσματα και αρκετό κάρμπον σε διάφορα σημεία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!