PINED

Οδηγοί μένουν από βενζίνη στον Κηφισό – Δημιουργούνται τεράστιες ουρές

Ουρές χιλιομέτρων δημιουργούνται κάθε μέρα σε κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, ειδικά στον Κηφισό και την Δυρραχίου, από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω έλλειψης καυσίμου στο ρεζερβουάρ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα στην Κηφισό μένουν 3-4 οχήματα από βενζίνη. Ωστόσο, σε μία περίοδο πρωτοφανούς ακρίβειας το τελευταίο διάστημα τα αυτοκίνητα που ξεμένουν από καύσιμα έχουν διπλασιαστεί φτάνοντας και τα 8. Με αποτέλεσμα να δημιουργούν μεγάλη ανάσχεση στην κυκλοφορία οχημάτων.

Αυτό σημειώνει ο Κίμων Λογοθέτης, σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο σε πολλούς δρόμους, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.

Κι αυτό γίνεται κατανοητό, όταν ο ακινητοποιημένος οδηγός, πρέπει να μετακινήσει το όχημα του. Προφανώς αν βρίσκεται στη μεσαία λωρίδα όλο και κάποιοι συμπολίτες μας, θα συντρέξουν για βοήθεια. Αλλά και στην δεξιά λωρίδα, όταν αυτό σταθμεύσει και βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισό, προφανώς και θα συνεχιστεί η ανάσχεση της κυκλοφορίας.

Τι να κάνετε αν μείνετε από καύσιμα;

Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να λειτουργείτε προδραστικά και να μην οδηγείτε με το λαμπάκι της βενζίνης στο κόκκινο. Αφενός ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το πόσο καύσιμο απομένει στο ρεζερβουάρ, όταν κινείσαι σε αστικό ιστό, αφετέρου πρέπει να βάζεις στον κουμπαρά και λίγα ευρώ για την ζημιά στην αντλία βενζίνης, που θα προκύψει με την άνω χρήση.

Αν παρ’όλα αυτά το όχημα ακινητοποιηθεί, τότε θα πρέπει να έχετε προνοήσει και να έχετε οδική βοήθεια στο συμβόλαιο της ασφάλειας του αυτοκινήτου. Η οδική βοήθεια είτε θα φέρει λίγο καύσιμο, που θα το πληρώσετε, είτε θα σας ρυμουλκήσει σε μέρος, που θα υποδείξετε εσείς .

Λύσεις του τύπου έχω ένα μπετόνι βενζίνη στο αμάξι καλού κακού…το πιθανότερο είναι να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα, από αυτά που θα λύσουν.
Προσοχή λοιπόν στο φυλλάδιο του κατασκευαστή, για την ποσότητα που φέρει η ρεζέρβα καυσίμου, αλλά και πόσα χιλιόμετρα πάνω – κάτω θα καλύψει.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!