NEA

Οι νέες Porsche Boxster και Cayman θα είναι ηλεκτρικές

Η είδηση είναι κάτι παραπάνω από επίσημη αφού προέρχεται από τα χείλη του CΕΟ της μάρκας, Olivier Blume.

Η Taycan έχει αποσπάσει άκρως κολακευτικά σχόλια ως ένα από τα καλύτερα gran turismo ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σειρά στην γκάμα της Porsche έχει η ηλεκτρική Macan και λίγο πιο μετά θα ακολουθήσει ο αντικαταστάτης της 718.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche στο βρετανικό Top Gear, τα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν την Boxster και την Cayman θα λανσαριστούν στα μέσα της δεκαετίας και θα έχουν ένα (για πίσω κίνηση) ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ (για τετρακίνηση).

«Θα έχει τις τυπικές διαστάσεις ενός roadster. Πάντοτε, τα EV μας θα είναι 100% Porsche. Όταν φτιάχναμε την Taycan, το σημείο αναφοράς μας ήταν η 911», είπε ο Blume για την διάδοχη κατάσταση της 718. H οποία θα κατασκευάζεται στην Στουτγάρδη, δίπλα στην 911.

Το εικονιζόμενο πρωτότυπο Mission R δείχνει το δρόμο για τη νέα 718. Είναι ένα concept δοκιμών βασισμένο σε μια Cayman με μπαταρία 900 V και κίνηση με δύο μοτέρ για υψηλή ανάκτηση ενέργειας σε αγωνιστικές καταστάσεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!