NEAPINED

Αγωνιστικό του Ντακάρ με άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους

Η βρετανική Prodrive αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή του «πολιτικού» Hunter. Για όποιον θέλει να ξεχωρίζει στους δρόμους.

Αν σας θυμίζει κάτι είναι επειδή με το αντίστοιχο αγωνιστικό της Prodrive ο Loeb συμμετείχε στο Ντακάρ και αν δεν υπήρχε ο Al-Attiyah (πρώτος με Toyota), τότε ο Γάλλος θα μπορούσε να γράψει ιστορία κατακτώντας ένα ακόμη ράλι. Το σίγουρο είναι πως ο Γάλλος θα το προσπαθήσει του χρόνου να πάρει την πρώτη θέση.

Έως τότε, ας δούμε το εικονιζόμενο Hunter που είναι άκρως εντυπωσιακό. Στην σχεδίασή του έχει συμμετάσχει και ο Ian Callum, πρώην ντιζάινερ στην Jaguar. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας συνδυασμός αγωνιστικής αύρας με επιβατικής, αφού μπάκετ καθίσματα, οθόνες και τα σχετικά κομφόρ.

Το Hunter βασίζεται σε ένα σωληνωτό πλαίσιο. Την κίνηση έχει ένας twin-turbo V6 των 3,5 λίτρων με 608 ίππους και 700 Nm που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων. Σύμφωνα με την Prodrive, το Hunter ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του φθάνει τα 300 χλμ./ώρα.

Οι Βρετανοί τονίζουν πως το Hunter έχει πιο ασφάλτινο χαρακτήρα από αυτό που οδηγούσε ο Loeb στην Αραβία. Για αυτό υπάρχουν διπλά ψαλίδια με διπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ σε κάθε τροχό με λάστιχα 35 ιντσών. Η διαδρομή της ανάρτησης είναι στα 40 εκατοστά, 5 περισσότερα από το αγωνιστικό.

Η Prodrive ζητά περίπου 1,45 εκατομμύρια ευρώ για κάθε Hunter και μπορεί να καλύψει έναν σχετικά μεγάλο αριθμό. Πόσος μεγάλος θα είναι αυτός; Ειδικότερα στα Εμιράτα και σε οποιαδήποτε άλλα μέρη υπάρχει χρήμα, σίγουρα όλο και κάποιος θα ήθελε να μοστράρει ένα αυτοκίνητο με άρωμα Ντακάρ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!