NEA

Ρωσία: Σε διακοπές στέλνει τους εργαζόμενους της η Avtovaz

Οι καλοκαιρινές διακοπές, που ήταν προγραμματισμένες από τις 25 Ιουλίου έως τις 14 Αυγούστου, μεταφέρθηκαν για τις 4 Απριλίου, δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ο κατασκευαστής, ο οποίος απασχολεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η κορυφαία εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων της Ρωσίας, η Avtovaz (όμιλος Renault-Nissan), έστειλε τους υπαλλήλους της σε άδεια μετ’ αποδοχών για τρεις εβδομάδες λόγω έλλειψης εισαγόμενων εξαρτημάτων, που συνδέεται με τις δυτικές κυρώσεις για την Ουκρανία.  Μάλιστα αναγκάστηκε να σταματήσει δύο από τα εργοστάσιά της.

Ο όμιλος ανέφερε ότι αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία “να συγκεντρώσει το απόθεμα εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για να διασφαλίσει πιο σταθερή λειτουργία από τις 25 Απριλίου των εταιρειών Togliatti και Izhevsk”, οι οποίες έχουν κλείσει από τις αρχές Μαρτίου. 

Πέρα από την ιλιγγιώδη πτώση του ρουβλίου, η οποία αναμένεται να μειώσει την πιθανότητα οι Ρώσοι να αγοράζουν εισαγόμενα αυτοκίνητα, πολλοί παραγωγοί έχουν ανακοινώσει τη διακοπή της παραγωγής στη Ρωσία ή την πώληση εξαρτημάτων ή αυτοκινήτων.

Οι ανακοινωθείσες κυρώσεις κρούουν τον κίνυνο για τις τεράστιες επενδύσεις που έκαναν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000. Ο όμιλος Renault είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος, καθώς συνδέεται στη Ρωσία με τον ρωσικό δημόσιο όμιλο Rostec, με επικεφαλής τον Σεργκέι Τσεμέζοφ, σύμμαχο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Μεγάλη δυσκολία αντιμετωπίζει και ο Ρώσος κατασκευαστής Kamaz, ο οποίος προμηθεύει και τον ρωσικό στρατό.

«Στην Kamaz, η πτώση των όγκων παραγωγής μπορεί να φτάσει έως και το 40%,» δήλωσε την Τετάρτη, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, ο Rustam Minnikhanov, πρόεδρος της περιοχής Ταταρστάν, όπου βρίσκεται ένα εργοστάσιο του ομίλου. Τέλος πρόσθες ότι «περίπου 15.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο θα αναγκαστούν να απολυθούν μέχρι να λυθεί το πρόβλημα προμήθειας εξαρτημάτων».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!