NEAPINEDΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυτό είναι ένα από τα 40 Riva Ferrari που έχουν κατασκευαστεί

Ο μαγικός κόσμος των supercars πολύ συχνά συνδέεται με την ταχύτητα και πάνω στην θάλασσα. Η σχέση της Riva με την Ferrari μας γυρίζει πολύ πίσω στο χρόνο.

Η Riva είναι από τις πρώτες εταιρίες ταχύπλοων με έτος ίδρυσης το 1842. Πολύ πριν ο Enzo Ferrari ξεκινήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Δεν άργησε όμως η μία ιταλική φίρμα να συναντήσει τη άλλη για μία από τις πολλές συνεργασίες, όπως στην περίπτωση του Riva Ferrari 32.

Ήταν το πνευματικό τέκνο του προέδρου της Riva, Gino Gervasoni και του Enzo Ferrari, οι οποίοι μαζί σχεδίασαν προσεκτικά το σκάφος, ώστε να μην μπορεί κανείς να το μπερδέψει με οποιοδήποτε άλλο. Το αριθμητικό έχει να κάνει με το μήκος του σκάφους σε πόδια, ενώ το χρώμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το φανταχτερό κόκκινο της Ferrari.

Η καμπίνα έχει και αυτή τον αέρα της Ferrari με το κόκπιτ και τα μαύρα όργανα να μας παραπέμπει στα αυτοκίνητα της μάρκας την δεκαετία του 1990 (παρατηρείστε το Clarion με ράδιο-CD). Αυτό ήταν και το έτος της κατασκευής για αυτό το σκάφος που ήταν το 28ο στην σειρά.

Όπως και τα υπόλοιπα έχει δύο Vulcano V8 κινητήρες με το καθένα να αποδίδει 390 άλογα. Η μετάδοση στις προπέλες είναι της Borg Warner. Όσο για την μέγιστη ταχύτητα φτάνει τους 54 κόμβους (ή 100 χλμ./ώρα).

Στις 26 Μαρτίου το εικονιζόμενο Riva Ferrari 32 θα περάσει σε νέα χέρια με την RM Sotheby’s να εκτιμά πως η υψηλότερη τιμή θα είναι κοντά στις 140.000 ευρώ. Όσο για το μέρος που πωλείται είναι το Μαϊάμι. Που αλλού;


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!