PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Μπαχρέιν: Νίκη για τον Leclerc – Θρίαμβος για την Ferrari!

Στον πρώτο αγώνα της σεζόν είδαμε τρομερές μάχες ανάμεσα στους Leclerc και Verstappen. «1-2» για την Ferrari με Leclerc και Sainz. Στο βάθρο και ο Hamilton μετά το τετακέ του Perez (έσβησε ο κινητήρας) στο τελευταίο γύρο. Καταστροφή για την Red Bull. Εγκατέλειψε ο Verstappen λόγω του ίδιου μηχανικού προβλήματος στην τροφοδοσία καυσίμου. Προβληματισμός στην Mercedes, ακόμη ψάχνονται στην McLaren. Η αλάνθαστη Ferrari επέστρεψε για τα καλά!

Το πρώτο Grand Prix της χρονιάς είχε μια καθαρά εκκίνηση με τον Leclerc να κρατά την πρωτιά και τον Verstappen να έχει μία εξίσου καλή εκκίνηση. Πίσω ακολούθησε ο Sainz, ο Hamilton ανέβηκε μία θέση περνώντας μπροστά από τον Perez, ενώ ο Bottas αντίθετα έπεσε πολύ πίσω.

Ο Russell βρέθηκε στην πρώτη επτάδα για τους επόμενους γύρους. Στο τελείωμα της μεγάλης ευθείας ήταν εμφανές το φαινόμενο porpoising με τα μονοθέσια να βεντουζάρουν περισσότερο στα φρένα και το πάτωμα τους να βρίσκει στην άσφαλτο προκαλώντας εντυπωσιακές σπίθες.

Πιο έντονο το φαινόμενο είναι στις Mercedes που ακόμη φαίνεται πως δεν έχει βρει τη χρυσή τομή στα νέα δεδομένα της παραγωγής του downforce. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Perez προσπέρασε τον Hamilton στον 10ο γύρο. Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα pit-stops που από φέτος έχουν κουβέρτες για τα λάστιχα με χαμηλότερη θερμοκρασία.

Εντυπωσιακές ήταν οι μάχες και τα προσπεράσματα στους πρωτοπόρους Leclerc και Verstappen με την Ferrari να δείχνει τη δύναμη της τόσο σε επίπεδο στησίματος μονοθεσίου όσο και στην ισχύ του κινητήρα. Μέχρι τα μισά του αγώνα η κατάσταση ήταν σταθερή μπροστά, ενώ πίσω έδιναν τις δικές τους μάχες πέντε μονοθέσια με κινητήρες Mercedes. Νέα δεδομένα και ισορροπίες έφεραν οι νέοι κανονισμοί.

Μέχρι να ξεκινήσουν τα δεύτερα pitstops για φρέσκα λάστιχα αξιοσημείωτο είναι πως δεν υπήρχε καμία εγκατάλειψη και παρά τους νέους κανονισμούς. Αλάνθαστη η Ferrari συνέχισε κράτησε το προβάδισμά της και μετά την αλλαγή από μαλακών σε μεσαίας γόμας λάστιχα. Γκρίνιες από τον Verstappen για το undercut που δεν βγήκε. Η Mercedes ακολουθούσε διαφορετική στρατηγική και για αυτό ο Hamilton ήταν αρκετά πίσω.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι τρεις κορυφαίες ομάδες ήταν μπροστά. Ο Verstappen μπήκε για 3η αλλαγή ελαστικών, το ίδιο έκανε και ο Leclerc. Λίγο πιο μετά και περίπου 10 γύρους πριν το τέλος του αγώνα ο Verstappen αντιμετώπισε πρόβλημα με την υποβοήθηση του τιμονιού, ενώ η AlphaTauri του Gasly πήρε φωτιά όταν “κόλλησε” ο κινητήρας.

Η είσοδος του safety-car μηδένισε τις διαφορές και όλα τα μονοθέσια μπήκαν για μαλακή γόμα. Στην επανεκκίνηση ο Leclerc έφυγε πολύ καλά και τελικά ο Verstappen εγκατέλειψε. Άτυχος στο πρώτο GP της χρονιάς o παγκόσμιος πρωταθλητής. Στο βάθρο ο Hamilton μετά το σβήσιμο του κινητήρα του Perez στο τελευταίο γύρο. Καταστροφή για την Red Bull! Αυτή ήταν η 3η νίκη στην καριέρα του Leclerc.

Eξαιρετική η επίδοση του Magnussen που έφερε τη Haas στην 5 η θέση, μπροστά από τον Bottas που τερμάτισε 6ος με την Alfa Romeo. Παρακάτω η τελική κατάταξη στο Μπαχρέιν, o Leclerc έκανε και τον ταχύτερο γύρο. Μία ονειρεμένη επιστροφή για την Scuderia!

Επόμενο Grand Prix την επόμενη Κυριακή στη Σαουδική Αραβία (27 Μαρτίου, στις 20:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!