NEA

Mercedes: Την πλήρη ευθύνη στα αυτόνομα ατυχήματα θα έχει η ίδια η μάρκα

H γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως αν δεν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος θα αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη στην περίπτωση ατυχήματος με αυτόνομο αυτοκίνητο.

Ήδη πολλά έχουν γραφτεί για την απόδοση ευθυνών και την σχετική νομοθεσία στην περίπτωση ατυχήματος με αυτόνομα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικά είναι τα ατυχήματα με Tesla και την χρήση Autopilot.

Τώρα, η Mercedes προχωρά σε μια ορθή απόφαση λέγοντας πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη ατυχήματος που οφείλεται σε λάθος του συστήματος Drive Pilot. Το αυτόνομο σύστημα των Γερμανών που επιτρέπει αυτόνομη οδήγηση «Level 3», δηλ. δίχως ο οδηγός να έχει τα χέρια του στο τιμόνι.

Προς το παρόν η λειτουργία του περιορίζεται κάτω από τα 64 χλμ./ώρα σε αυτοκινητόδρομου με διάζωμα στην μέση και χωρίς εμπόδια. Κάτι σημαντικό είναι πως όταν υπάρξει ανάγκη το Drive Pilot ειδοποιεί τον οδηγό να δώσει προσοχή μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση του μόνο σε καλές καιρικές συνθήκες και κατά την διάρκεια της ημέρας.

Το Drive Pilot λειτουργεί μόνο σε δρόμους που έχει χαρτογραφήσει η Mercedes, είτε στην Αμερική (αρχικά στην Καλιφόρνια και στη Νεβάδα), είτε την Γερμανία (η Mercedes έχει πάρει ήδη άδεια για την χρήση του συστήματος) που σε λίγο καιρό ολοκληρώνει την καταγραφή όλων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!