PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Σαουδικής Αραβίας: Νίκη για τον Verstappen – Ξανά δυνατή η Ferrari

Η Red Bull επιστρέφει με τον Verstappen να δίνει μια δυνατή μάχη κόντρα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Leclerc. Ο Μονεγάσκος τερμάτισε 2ος, το βάθρο συμπλήρωσε η Ferrari του Sainz.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον poleman, τον Perez να ξεκινά μπροστά από τον Leclerc και με τον Verstappen να δείχνει από την αρχή ορεξάτος. Εν των μεταξύ ο Hamilton εκκινούσε από την 15η θέση παλεύοντας για το καλύτερο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μπει στην βαθμολογούμενη 10άδα.

Αρκετά καλός ήταν ο Russell (5ος), αλλά και πάλι η Mercedes φαίνεται εκτός ρυθμού. Αντίθετα, η Ferrari δείχνει πολύ δυνατή και κατάφερε να κάνει το «2-3» στην Σαουδική Αραβία και αφήνοντας την Red Bull του Perez στην 4η θέση. Δυνατές μεταξύ τους μάχες έδωσαν οι δύο οδηγοί της Alpine.

Μεγάλο ρόλο στην έκβαση της πρώτες 4άδας έπαιξε η αλλαγή ελαστικών. Ωστόσο, ο Latifi έπεσε στην μπαριέρα και έφερε το safety car στην πίστα με βασικό άτυχο τον Perez που όχι μόνο έχασε την πρωτιά, αλλά είχε και ποινή στα pits για να δώσει την θέση του στον Sainz.

Από εκεί και πέρα ο Verstappen πίεζε συνεχώς τον πρωτοπόρο Leclerc. Ο Ολλανδός τον προσπέρασε, ο Leclerc τον πέρασε στην ζώνη DRS και τελικά πέντε γύρους πριν το τέλος ο Verstappen έκανε τη κίνησή του και πέρασε πρώτος. Ταχύτερο γύρο έκανε ο Leclerc. Οι Bottas, Alonso, Ricciardo εγκατέλειψαν λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Επόμενο Grand Prix στην Αυστραλία (10 Απριλίου, στις 08:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!