NEAPINED

Η Lotus Eletre είναι το πρώτο ηλεκτρικό hyper-SUV

Με την Eletre η βρετανική εταιρία εγκαινιάζει μια νέα εποχή αφού δεν είναι μόνο το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής, αλλά και το πρώτο της SUV.

Η Lotus μπαίνει σε μια νέα τροχιά υπό την ιδιοκτησία πλέον της Geely (ο μεγαλομέτοχος της Mercedes και της Smart). Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η Eletre (που προφέρεται ως «elet-ra») θα κατασκευάζεται στην Κίνα με κύριο στόχο την εν λόγω αγορά και φυσικά των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η Lotus ετοιμάζει μέσα στην επόμενη τριετία ένα μικρότερο ηλεκτρικό SUV, ένα σπορ σεντάν και ένα σπορ hatch. Το τελευταίο σε συνεργασία με την Alpine και τόπο κατασκευής στην Βρετανία. Για την ώρα το momentum ανήκει στην Eletre, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σπορ crossover με χαμηλό ύψος και δυναμική εμφάνιση σε κουπέ πρότυπα. Οι διαστάσεις του (με μήκος στα 5,1 μέτρα, πλάτος στα 2,1 και ύψος στα 1,6) το τοποθετούν πάνω από τις Jaguar I-Pace και Ford Mustang Mach-E και απέναντι από την Lamborghini Urus.

Σχεδιαστικά υπάρχουν έντονες ακμές, ένα αιχμηρό για SUV μπροστινό μέρος, κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέπτες (θα υπάρχουν ως επιλογή) και μία επιπλέον στο πίσω μέρος λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης ορατότητας από το κεκλιμένο πίσω μέρος. Αξιοσημείωτα είναι και τα αεροδυναμικά στοιχεία στο τελείωμα της οροφής.

Περνώντας στο εσωτερικό βλέπουμε ένα high-tech ταμπλό με ψηφιακές στενόμακρες οθόνες και μία μεγάλη ελεύθερη touch-screen στην κεντρική κονσόλα. Οι χώροι φαίνονται άνετοι για τέσσερις επιβάτες (τυπικά χωρά και πέμπτος) που θα απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις και τα κομφόρ μαζί με ένα ολοκληρωμένο δίχτυ ασφαλείας από τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα.

Η Eletre αποτελεί προϊόν εξέλιξης από το 2016 και βασίζεται στη πλατφόρμα Lotus Premium τεχνολογίας 800V (με στάνταρ onboard φορτιστή 22 kW, μέγιστη DC ταχυφόρτιση έως 350 kW) για υψηλά χαρακτηριστικά φόρτισης και διαχείρισης της μπαταρίας. Η οποία θα έχει χωρητικότητα 100+ kWh για να προσφέρει μία αυτονομία στα 600+ χιλιόμετρα.

Η Eletre είναι τετρακίνητη με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) με συνδυασμένη ισχύ στους 600+ ίππους. Σχετικά με τις επιδόσεις τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα θα φτάνει τα 260 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακό.



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!