NEA

Με τη βενζίνη στο 1,20 (δολ) οι Ταϊλανδέζοι σπεύδουν να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα

Χιλιάδες παρακολούθησαν τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Μπανγκόκ αυτή την εβδομάδα, όπου τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) ήταν στο επίκεντρο, λόγω της αύξησης των τιμών της βενζίνης .

Η Ταϊλάνδη, μαζί με τις περισσότερες άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθυστέρησε να αγκαλιάσει τα EV, αλλά η ζήτηση αρχίζει να κερδίζει έδαφος, με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ιδίως να παράγουν φθηνότερα μοντέλα και να στοχεύουν όλο και περισσότερο την περιοχή.

«Δεν αντέχω πια να πληρώσω την τιμή του φυσικού αερίου, οπότε είμαι εδώ και ψάχνω να αγοράσω ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο», είπε μια επισκέπτρια της έκθεσης, η οποία αγόρασε ένα EV στην έκθεση αυτοκινήτου. Οι τιμές της βενζίνης της Ταϊλάνδης είναι περίπου 40 μπατ (1,20δολάρια ) ανά λίτρο, αυξημένες κατά 50% από πέρυσι.

Στο μεταξύ ορισμένοι βλέπουν τη μετάβαση στα EV ως έναν τρόπο για να εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα. «Θέλω να επενδύσω τα χρήματά μου σε ένα καλό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ταιριάζει στον τρόπο ζωής μου», είπε άλλη επισκέπτρια, η οποία είπε ότι αναμένει να εξοικονομήσει χιλιάδες μπατ το μήνα από την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η εγχώρια ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα είναι ένα κρίσιμο μέρος μιας στρατηγικής της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για τη διατήρηση της θέσης της ως μεγάλης περιφερειακής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η κυβέρνηση στοχεύει στην παραγωγή 725.000 μονάδων EV ετησίως, ή 30% της συνολικής παραγωγής οχημάτων, έως το 2030.

Η Ταϊλάνδη είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κόμβος συναρμολόγησης και εξαγωγών αυτοκινήτων της Ασίας για εταιρείες όπως η Toyota Motor Corp και η Honda Motor Co Ltd. Η κινεζική Great Wall Motor, μάλιστα, σχεδιάζει επίσης να παράγει EVs στην Ταϊλάνδη σε δύο χρόνια. Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει αυξηθεί στην Ταϊλάνδη.

Πέρυσι, ο αριθμός των εγγεγραμμένων πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων διπλασιάστηκε σε περίπου 4.000, αν και αυτό εξακολουθεί να είναι ωχριά σε σύγκριση με τις συνολικές εγχώριες πωλήσεις αυτοκινήτων που ήσαν 759.119 πέρυσι.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!