NEA

ALA: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα βελτιώνουν την δημόσια υγεία

Η ηλεκτροκίνηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής με σημαντικά οφέλη στην στην δημόσια υγεία.

Αν όλα τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα που πωλούνται μετά το 2035 είναι ηλεκτρικά και τα βαρέα οχήματα από το 2040, τότε θα μπορούσαν να μειωθούν περισσότεροι από 110.000 θάνατοι από παθήσεις των πνευμόνων μέχρι το 2050.

Πρόκειται για μία έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Αμερικάνικη Εταιρία Πνευμονολόγων και αφορά την εκεί αγορά. Ωστόσο, αποτελεί μια πολύ καλή ένδειξη για το τι καλό μπορεί να φέρει η ηλεκτροκίνηση.

Μάλιστα, από το παραπάνω σενάριο θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 2,78 εκατομμύρια άτομα με άσθμα και περίπου 13,4 εκατομμύρια λιγότερες ημέρες αναρρωτικής άδειας.

Η έρευνα καταλήγει πως το όφελος δεν αφορά μόνο στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία αλλά έχει και οικονομική υπόσταση με όφελος που θα μπορούσε να αγγίξει 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Όλα αυτά βέβαια βασίζονται σε ένα σενάριο που θέλει σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ από το 2035 να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κάτι που πολύ δύσκολα θα μπορεί να γίνει τόσο λόγω των αχανών εκτάσεων με τις τεράστιες αποστάσεις όσο και της γενικότερης κουλτούρας. Αργά ή γρήγορα όμως όλα αλλάζουν… Έτσι, δεν είναι;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!