NEAPINED

H Fiat επιστρέφει με νέο supermini και τρία crossover

Μέσα στο 2023 η ιταλική εταιρία θα λανσάρει τον αντικαταστάτη του Punto που θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

Μέχρι το 2027 η Fiat θα λανσάρει 10 ολοκαίνουργια μοντέλα εκ των οποίων τα τέσσερα θα είναι ελαφριά επαγγελματικά. Στόχος των Ιταλών είναι να δώσουν έμφαση στις μικρότερες κατηγορίες, εκεί δηλαδή που παραδοσιακά ήταν πολύ δυνατοί.

Το πρώτο μοντέλο από το κύμα της ριζικής ανανέωσης θα είναι ο αντικαταστάτης του Punto που θα έχει εντελώς διαφορετική ονομασία. Θα τοποθετείται πάνω από το ηλεκτρικό 500 και θα χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη του επόμενου Citroen C3 και των τωρινών Opel Corsa και Peugeot 208.

Κάτι που σημαίνει πως ο διάδοχος του Punto θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP και θα έχει τόσο συμβατικές εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες όσο και ηλεκτρικές. Στην επόμενη διετία αναμένεται και το νέο 500.

Το Panda θα είναι ένα από τα τρία crossover που θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα. Σχεδιαστικά θα έχει αρκετά στοιχεία από την πρώτη του γενιά με μία πιο μίνιμαλ σχεδίαση. Επίσης, θα δούμε αργότερα τουλάχιστον δύο ακόμη νέα μοντέλα αλλά η Fiat δεν σκοπεύει να παρουσιάσει κάτι μεγαλύτερο από το μέγεθος π.χ. ενός Peugeot 2008.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!