NEA

GM και Honda θα συνεργαστούν για μια σειρά οικονομικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors (GM) και η ιαπωνική Honda ανακοίνωσαν  ότι θα αναπτύξουν από κοινού μια νέα σειρά «οικονομικών» ηλεκτρικών οχημάτων, που αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή το 2027.

«Η GM και η Honda θα μοιραστούν τις καλύτερες τεχνολογίες, τα σχέδια και τις στρατηγικές παραγωγής τους για να παραδώσουν ηλεκτρικά οχήματα σε προσιτές και επιθυμητές τιμές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των βασικών μας αγορών της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής και της Κίνας», δήλωσε η CEO της GM Mary Barra σε δήλωση.

Το αφεντικό της Honda, Toshihiro Mibe, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ελπίζει ότι αυτό το έργο θα οδηγήσει σε «…σημαντική αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων».

Οι δύο εταιρείες δεν είπαν πόσο θα κοστίζουν τα νέα μοντέλα, αλλά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GM, Doug Parks, είπε ότι το εύρος τιμών θα είναι χαμηλότερο από το Chevrolet Equinox EV, που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2023 με τιμή εισόδου στα 30.000 δολάρια. Οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας επίσης δεν έγιναν γνωστοί.

Η Honda και η GM ανέφεραν επίσης ότι συζητούν μελλοντικές συνεργασίες γύρω από τις τεχνολογίες ηλεκτρικών μπαταριών «για να μειώσουν περαιτέρω το κόστος της ηλεκτροκίνησης». Οι δύο κατασκευαστές συνεργάζονται σε διάφορα έργα εδώ και αρκετά χρόνια, κυρίως γύρω από την εταιρεία αυτόνομων οχημάτων Cruise, στην οποία η GM κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών και στην οποία έχει επενδύσει η Honda.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!