NEA

EE: Γερνάει ο στόλος οχημάτων – Άχαρη πρωτιά της Ελλάδας

Η Ελλάδα δυστυχώς έχει την άχαρη πρωτιά σε παλαιότητα στους στόλους των φορτηγών και των λεωφορείων, ενδεικτικό της οικονομικής κρίσης που πλήττει του επαγγελματίες του κλάδου.

Γερνάει ο στόλος των επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων στην ΕΕ καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατικών πλέον  είναι 11,8 ετών, των ελαφρών φορτηγών ανέρχεται σε 11,9 χρόνια, των μεγαλύτερων φορτηγών είναι στα 14,1 χρόνια και των λεωφορείων τέλος ανέρχεται σε 12,8 χρόνια.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα δυστυχώς έχει την άχαρη πρωτιά σε παλαιότητα στους στόλους των φορτηγών και των λεωφορείων, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ενδεικτικό της οικονομικής κρίσης που πλήττει του επαγγελματίες του κλάδου.

Τα αυτοκίνητα της ΕΕ είναι πλέον κατά μέσο όρο ηλικίας 11,8 ετών. Η Λιθουανία και η Ρουμανία έχουν τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων, με οχήματα σχεδόν 17 ετών, ενώ τα νεότερα επιβατικά αυτοκίνητα βρίσκονται στο Λουξεμβούργο (6,7 χρόνια).

Κάντε κλικ πάνω από κάθε χώρα για να δείτε τα δεδομένα

Η μέση ηλικία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ είναι 11,9 έτη. Από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ, η Ιταλία έχει τον παλαιότερο στόλο φορτηγών (13,8 έτη), ακολουθούμενη από την Ισπανία (13,3 έτη).

Τα φορτηγά είναι κατά μέσο όρο 13,9 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με μέσο όρο ηλικίας τα 21,4 έτη, η Ελλάδα έχει τον παλαιότερο στόλο φορτηγών, ενώ τα νεότερα βρίσκονται στο Λουξεμβούργο (6,7 έτη) και στην Αυστρία (7 έτη).

Τα λεωφορεία στους δρόμους της ΕΕ είναι κατά μέσο όρο 12,8 ετών. Με ηλικία άνω των 19 ετών, τα ελληνικά λεωφορεία είναι τα παλαιότερα στην περιοχή. Μόνο έξι χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτουν στόλο λεωφορείων ηλικίας μικρότερης των 10 ετών.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!