NEA

Πόσα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα κυκλοφορούν στην ΕΕ

Μακρύς και δύσκολος φαίνεται να είναι ο δρόμος της διάδοσης της ηλεκτροκίνησης στην ΕΕ, αν λάβουμε υπόψη τα πρόσφατα στοιχεία των ευρωπαίων κατασκευαστών.

Συγκεκριμένα, μόλις το 1,2% του στόλου επιβατικών αυτοκινήτων που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα στην ΕΕ είναι σήμερα υβριδικά – ηλεκτρικά. Στο μεταξύ , τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία και τα plug-in υβριδικά έχουν αυξηθεί από 0,4% το 2019 σε 1,1% το 2020.

Παρά την έντονη αύξηση των πωλήσεων που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, τα επιβατικά αυτοκίνητα με εναλλακτική κίνηση εξακολουθούν να αποτελούν μόνο το 5,3% του συνολικού στόλου αυτοκινήτων της ΕΕ.

  • Το 91,2% του στόλου των ημιφορτηγών της ΕΕ λειτουργεί με ντίζελ και μόλις το 0,4% των φορτηγών στην ΕΕ είναι ηλεκτρικά με μπαταρία.
  • Το 96,3% όλων των φορτηγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινούνται με ντίζελ, ενώ η βενζίνη είναι λιγότερο από το 1% του στόλου.
  • Τα ντίζελ λεωφορεία αντιπροσωπεύουν το 93,5% του στόλου της ΕΕ, με μόνο το 0,9% να είναι ηλεκτρικά με μπαταρία και το 1,4% υβριδικά.
  • Τέλος τα  ντίζελ λεωφορεία αντιπροσωπεύουν το 93,5% του στόλου της ΕΕ, με μόνο το 0,9% να είναι ηλεκτρικά με μπαταρία και το 1,4% υβριδικά.
Κάντε κλικ πάνω από κάθε χώρα για να δείτε τα δεδομένα

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!