NEAPINED

Toyota GR Corolla: Υπάρχει περίπτωση να την δούμε στην Ευρώπη;

Μετά το GR Yaris η ισχυρότερη ever Corolla καλείται να δημιουργήσει το δικό της μύθο στα hot-hatches.

Τα καλά νέα είναι πως ακόμη και στην εποχή που τα πάντα εξηλεκτρίζονται εταιρίες όπως η Toyota δεν το βάζουν κάτω και παρουσιάζουν αυθεντικά σπορ αυτοκίνητα. Τα οποία προφανώς είναι τα τελευταία στο είδος τους.

Τα κακά είναι πως η GR Corolla θα κυκλοφορήσει στις αγορές των ΗΠΑ και φυσικά της Ιαπωνίας. Ο βασικός λόγος δεν είναι μόνο η περιορισμένη ετήσια παραγωγή. Έως τα 6.500 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 5.000 θα είναι της βασικής έκδοσης Core και τα υπόλοιπα 1.500 της πιο πλούσιας Circuit.

Ο πιο βασικός έχει να κάνει με τους ρύπους Euro 7, οι οποίες με βάση τον προγραμματισμό της ΕΕ θα τεθούν σε ισχύ από το 2025. Από την άλλη, η Toyota δεν θέλει να επιβαρύνει το μέσο όρο CO2 της και για αυτό θα ήταν έκπληξη αν βλέπαμε την GR Corolla να κυκλοφορεί στη γηραιά ήπειρο.

Έτσι, η Toyota θα έχει ως σπορ εκπρόσωπο στην Ευρώπη το GR Yaris, ενώ θα φέρει και το GR 86 μέχρι να ισχύσει το Euro 7. Στις ΗΠΑ διαθέτει το GR86, αλλά όχι το GR Yaris.

Όπως και να έχει αναμένουμε από του χρόνου σχετικά βίντεο με κόντρες ανάμεσα στην τετρακίνητη Corolla των 304 ίππων και του -πάντοτε προσθιοκίνητου- νέου Honda Civic Type R των 320+ ίππων που θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!