NEAPINED

Αυτή είναι η Maserati GranTurismo Folgore

Η ιταλική φίρμα περνά σε μία νέα εποχή ετοιμάζοντας ήδη το πρώτο της ηλεκτρικό GT που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Η Maserati δεν κρύβει πως ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της. Χαρακτηριστικό είναι πως ο ίδιο ο CEO του ομίλου Stellantis, ο Carlos Tavares, βγήκε για μία βόλτα με την επερχόμενη Gran Turismo Folgore. Όπου Folgore σημαίνει «αστραπή», κάτι που είδαμε για πρώτη φορά στην Grecale.

Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από το εταιρικό λογαριασμό της Maserati στο Twitter βλέπουμε ένα GT με την άποψη και την μάσκα της ιταλικής φίρμας. Μάλιστα, διατηρείται η μεγάλη μάσκα με την εισαγωγή που δείχνει πιο κλειστή.

Ωστόσο, πίσω από το αμάξωμα το DNΑ είναι εντελώς διαφορετικό και ηλεκτρικό με την πλατφόρμα να είναι στα 800V, κάτι που σημαίνει ταχύτητα φόρτισης και αυτονομία στα επίπεδα της Porsche Taycan. Το σύστημα πρόωσης λογικά θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυασμένη κίνηση στα 1.000+ άλογα.

Όσο για τις επιδόσεις το «0-100» θα βρίσκεται κάτω από τα 3 δευτερόλεπτα με την τελική να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα. Υπενθυμίζεται πως πέρα από την έκδοση Folgore (που θα δούμε και στην Grecale) θα υπάρχει και μια συμβατική με τον twin turbo V6 Nettuno της MC20.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!