NEAPINED

Ποιές εταιρίες πουλάνε περισσότερα μεταχειρισμένα από ό,τι καινούρια;

Με τις παραδόσεις καινούριων οχημάτων να έχουν “σπάσει” τα νεύρα στους ανυπόμονους υποψήφιους αγοραστές (και δικαίως, αφού η αναμονή μπορεί να φτάσει και το ένα έτος), φαίνεται πως κάποιοι έχουν γυρίσει την πλάτη στα καινούρια και έχουν στραφεί στα μεταχειρισμένα. 

Αυτό, θα πείτε, το γνωρίζουμε. Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι κάποιες φίρμες πουλάνε περισσότερα στην Ελλάδα ως μεταχειρισμένα, παρά ως καινούρια. Με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου, είναι χαρακτηριστικό,  για παράδειγμα,  ότι η ιταλική Alfa Romeo στο τρίμηνο πούλησε 119 μεταχειρισμένα στην Ελλάδα και μόλις 22 καινούρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πωλήσεις της εισαγωγικής στην χώρα μας.

Προφανώς είναι τέτοια η αγάπη των αλφίστι για τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας, που δεν περιμένουν πότε θα έλθει ετοιμοπαράδοτο το μοντέλο που επιθυμούν. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι τον Μάρτιο η εισαγωγική προσέφερε μόλις 7 καινούρια μοντέλα και την ίδια στιγμή οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων Alfa ανήλθαν σε 61 μοντέλα.

Η Alfa είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ωστόσο έχει αξία να δούμε τι έγινε και με άλλες φίρμες που πούλησαν περισσότερα μεταχειρισμένα, από ό,τι καινούρια.

  • Η Citroen πούλησε 245 καινούρια και 669 μεταχειρισμένα
  • Η Fiat πούλησε 693 καινούρια και  1079 μεταχειρισμένα
  • Η Ford πούλησε 899 καινούρια και  1297 μεταχειρισμένα
  • Η Huyndai πούλησε 2.159 καινούρια και 2.094 μεταχειρισμένα
  • Η Mercedes πούλησε 873 καινούρια και  903 μεταχειρισμένα
  • Η Mitsubishi πούλησε 191 καινούρια και  231 μεταχειρισμένα
  • Η Nissan πούλησε 548 καινούρια και 1.549 μεταχειρισμένα
  • Η Porsche πούλησε 44 καινούρια και  106 μεταχειρισμένα

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!