NEA

Είδες χαλασμένο φανάρι στην Αθήνα; Πάρε το 1544!

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα το τετραψήφιο τηλεφωνικό νούμερο 1544 το οποίο μπορούν να καλούν οι οδηγοί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Στο τετραψήφιο τηλεφωνικό νούμερο 1544 θα μπορούν από σήμερα να απευθύνονται οι πολίτες της Αττικής προκειμένου να επικοινωνούν με το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 365 μέρες το χρόνο. Οι πολίτες μέσω του νέου τηλεφωνικού αριθμού θα μπορούν να αναφέρουν κάθε είδους πρόβλημα που σχετίζεται με το δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

Το 1544

Μέσω του νέου αυτού αριθμού οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν  τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο  οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούν να αναφέρουν φθορές στο οδόστρωμα, προβλήματα με την φωτεινή σηματοδότηση, τις διαγραμμίσεις, τη σήμανση, τυχόν πτώση υλικών στο οδόστρωμα (π.χ. λάδια, φερτά υλικά, αντικείμενα), αλλά και οτιδήποτε μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

Το κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας θα μπορεί άμεσα, αφού ιεραρχήσει τις σχετικές πληροφορίες να προβαίνει στις κατάλληλες προληπτικές ενέργειες και δράσεις αποκατάστασης των προβλημάτων.

Να σημειωθεί για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών έχουν εγκατασταθεί  3.000 μικρές πινακίδες με τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1544 στους ιστούς των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Οι πινακίδες διαθέτουν κωδικό QR code για να μπορούν οι πεζοί με μια απλή κίνηση να συνδέονται στην ηλεκτρονική σελίδα της περιφέρειας Αττικής από το κινητό τους τηλέφωνο και να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση τους.

Στις πινακίδες έχει προβλεφθεί οι πληροφορίες να αναγράφονται και στην αγγλική γλώσσα, επιτρέποντας και στους επισκέπτες της Αττικής να ενημερώνονται για την ύπαρξη και τη λειτουργία μιας γραμμής.

Επιπρόσθετα έχουν τοποθετηθεί 110 πινακίδες διαχείρισης κυκλοφορίας με τον αριθμό 1544 σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ οι φωτεινές πινακίδες (matrix) ενημερώνουν τους οδηγούς για την ενεργοποίηση του 1544.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!