NEAPINED

H νέα «επτάρα» της BMW έχει μέχρι και i7 [video]

Μετά την Χ7 η BMW αποκάλυψε και τη νέα Σειρά 7 που μπορεί να μην έχει V12 έκδοση αλλά έχει την ηλεκτρική i7 των 544 ίππων.

Στην Φρανκφούρτη παρουσιάστηκε η 7η γενιά της ναυαρχίδας της ΒΜW που ξεχωρίζει από μία παρόμοια αισθητική που είδαμε και στην X7. Τα βασικότερα στοιχεία έχουν να κάνουν με την μεγάλη μάσκα (που είναι και φωτιζόμενη), τις κρυφές χειρολαβές, την σπορ (με το M-Pack) ή την χλιδάτη εμφάνιση (με διχρωμία Maybach) κ.α.

Χαρακτηριστικό του πόσο large είναι η νέα BMW 7 είναι πως το μήκος της φτάνει τα 5,4 μέτρα όταν το μεταξόνιο είναι στα 3,2 μέτρα. Το πιο εντυπωσιακό όμως της νέας «επτάρας» δεν είναι τόσο το απέξω αλλά το από μέσα. Ειδικά για τους πίσω επιβάτες υπάρχει μια οθόνη με διαγώνιο 31,3 ιντσών και ανάλυση 8K.

To ταμπλό έχει ένα κυρτό πάνελ με οθόνες για οδηγό και συνοδηγό, ενώ το νέο σύστημα πολυμέσων «τρέχει» στο νέο λογισμικό BMW Operating System 8 με συνδεσιμότητα 5G, πλοήγηση μέσω Cloud κ.α.

Ένα τρικ υπεροχής είναι οι μικρές touch-screen διαγώνιου 5,5 ιντσών στις πίσω πόρτες μέσω των οποίων οι πίσω επιβάτες μπορούν να ελέγχουν πολλές από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Ένα ακόμη στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι το κορυφαίο ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins με 36(!) ηχεία και ενισχυτές συνολικής ισχύος 1.965 Watt.

Σχετικά με τη γκάμα των κινητήρων το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ηλεκτρική i7. Η συνδυαστική ισχύς (ένα μοτέρ σε κάθε άξονα) φθάνει τους 544 ίππους και τα 745 Nm ροπής. Η μπαταρία είναι στις 101,7 kWh (υποστηρίζει DC φόρτιση έως 195 kW με το 0-80% να γεμίζει σε 10 λεπτά της ώρας) και η αυτονομία έως τα 625 χιλιόμετρα.

Αναφορικά με τους συμβατικούς κινητήρες η βασική έκδοση είναι η 740i με τον εξακύλινδρο εν σειρά να αποδίδει 380 ίππους και 540 Nm. Στην Ευρώπη αποκλειστικά θα κυκλοφορήσει και η μοναδική έκδοση diesel, η 740d xDrive, η οποία θα έχει ισχύ 300 ίππων και ροπή 670 Nm.

H top έκδοση είναι η 760i xDrive με τον V8 των 4,4 λίτρων να αποδίδει 544 ίππους και 750 Nm ροπής. Στάνταρ είναι το αυτόματο 8άρι κιβώτιο, η αερανάρτηση, η τετραδιεύθυνση και πολλά άλλα καλά. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις 750e xDrive και 760e xDrive με συνδυαστική ισχύ στους 490 και 571 ίππους, αντίστοιχα, θα παρουσιαστούν μέσα στη χρονιά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!