ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Mercedes: Νέα μεταβλητή πλατφόρμα MMA για όλα τα μοντέλα από το 2024

Η νέα πλατφόρμα θα εμφανιστεί κατά πάσα πιθανότητα για πρώτη φορά στη νέα A-Class και σε όλα τα μοντέλα της προσθιοκίνητης γκάμας (B-Class, GLA, CLA και GLB).

Στην γκάμα κάθε εταιρίας η συνύπαρξη των ηλεκτρικών μοντέλων με εκείνα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Για να αποφύγει αυτό το φαινόμενο, η Mercedes-Benz εξελίσσει μία νέα συμπαγή πλατφόρμα,  η οποία θα εμφανιστεί μέσα στο 2024. Η νέα μεταβλητή πλατφόρμα θα ονομάζεται MMA και θα είναι εστιασμένη στα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ωστόσο, η πλατφόρμα MMA θα λειτουργεί αντίστροφα με το ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα. Αντί δηλαδή τα ηλεκτρικά να βασίζονται σε μία συμβατική πλατφόρμα, από το 2024 όλα τα συμβατικά μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης της Mercedes θα χρησιμοποιούν τη νέα ηλεκτρική MMA πλατφόρμα.

Η προτεραιότητα βέβαια θα είναι τα ηλεκτρικά, όμως η MMA θα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να ταιριάζει και στις εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες. Και για όσο χρειαστεί μέχρι να πάψουν να υπάρχουν τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

H Mercedes στην σχεδίαση της MMA έχει δώσει μεγάλη έμφαση στις απαιτήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων. Εστιάζοντας στην σωστή τοποθέτηση της μπαταρίας και την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία.

Αλλά και την ενσωμάτωση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών, με κυρίαρχο το νέο infotainment που σχεδιάζει σε συνεργασία με την Nvidia και την Bosch.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!