NEA

Τι να ελέγξω στο αυτοκίνητο πριν ταξιδεύσω

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας έφτασε η ώρα για πολλούς συμπολίτες μας να ταξιδεύσουν στη γενέτειρα τους και ξεφύγουν από τη μέγγενη της καθημερινότητας.

Αφού τους ευχηθούμε να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι και φυσικά να επιστρέψουν υγιείς στο κλεινόν άστυ, να υπενθυμίσουμε σε όσους κινηθούν με το όχημα τους τι πρέπει να τσεκαρουν σε αυτό.

Ξεκινώντας από τα γραφειοκρατικά, καλό να επιβεβαιώσουν ότι η ασφάλεια είναι σε ισχύ, όπως και το δελτίο ΚΤΕΟ. Οι έλεγχοι της τροχαίας θα είναι αυστηροί. Προσοχή λοιπόν.

Σε ο, τι αφορά την κατάσταση του αυτοκινήτου έχει παρατηρηθεί γενικώς ότι πολλά αυτοκίνητα “μένουν’ όταν υπάρχει έξοδος απο τα αστικά κέντρα. Και τούτο συμβαίνει γιατί δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα service. Άρα φροντίστε να έχει γίνει στο αμάξι πρόσφατος τεχνικός έλεγχος. Είναι σίγουρο ότι θα σας γλιτώσει από περισσή ταλαιπωρία.

Μία συμβουλή που επισημαίνουν όλοι οι επισκευαστές αυτοκινήτων είναι αυτή: Μην μπείτε στον δρόμο όταν υπάρχει μία ανεκτέλεστη βλάβη, η οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να σας αφήσει στο δρόμο. Ένα πατινάρισμα στο αυτοκίνητο, ένα αδύναμο δυναμό ή ακόμα ακόμα πολύ φαγωμένα φρένα είναι οι συνθήκες που μπορούν να τις αφήσουν στο δρόμο απροειδοποίητα. Προσοχή λοιπόν.

Αυτά που μπορείτε ωστόσο να ελέγξετε και περνάνε από το χέρι σας είναι τα βασικά. Έχουν νερό οι υαλοκαθαριστήρες; Ελέγξατε το υγρό στο ψυγείο; στα φρένα; στο υδραυλικό τιμόνι;

Τα παραπάνω εύκολα μπορεί να τα ελέγξει ο οποιοσδήποτε οδηγός και την ίδια στιγμή να γλιτώσει κακοτοπιές της τελευταίας στιγμής.

Φυσικά όταν πάτε να γεμίσετε το ρεζερβουάρ σας μην μην ξεχάσετε να ελέγξετε τον αέρα τα καύσιμα. Είναι κρίμα με φορτωμένο το αμάξι να έχετε κάποιο κακό συμβάν με ένα κλαταρισμένο λάστιχο επειδή έχει φορτωθεί πάρα πολύ το αυτοκίνητο.

Αφήνουμε τελευταία την καλή εξωτερική κατάσταση του αυτοκινήτου. Εξυπακούεται ότι θα φροντίσετε να είναι τα τζάμια καθαρά, όπως και οι καθρέφτες του,αλλά και να λειτουργούν τα φώτα του αυτοκινήτου, όπως και τα στοπ.

Μετά από αυτές τις συμβουλές να ευχηθούμε πραγματικά να έχετε ένα όμορφο και ασφαλές ταξίδι. Και για να θυμηθούμε και τον αείμνηστο Άρη Σταθάκη ποτό και οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!