NEA

Και οι Γάλλοι κυνηγούν τον φυγά Carlos Ghosn

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον φυγά Carlos Ghosn ζήτησε ένας Γάλλος δικαστής, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ghosn, για μια υπόθεση που συνδέεται με έρευνα για ύποπτες ροές χρημάτων μεταξύ της Renault και μιας αντιπροσωπείας στο Ομάν.

Ο αρχιτέκτονας της συμμαχίας αυτοκινήτων Renault-Nissan έχει ήδη αντιμετωπίσει πολλαπλές έρευνες από τότε που διέφυγε στα τέλη του 2019 στον Λίβανο από την Ιαπωνία. “Αυτό είναι εκπληκτικό, ο Γκοσν πάντα συνεργαζόταν με τις γαλλικές αρχές”, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του Γκοσν στη Γαλλία, αντιδρώντας σε αναφορά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Πέντε διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Ghosn και τους σημερινούς ιδιοκτήτες ή πρώην διευθυντές της εταιρείας Suhail Bahwan Automobiles του Ομάν, διανομέα οχημάτων στο Ομάν, εκδόθηκαν από τον ανακριτικό δικαστή, επιβεβαίωσε το γραφείο της εισαγγελίας της Ναντέρ.

Η ιαπωνική έρευνα προκάλεσε μια ιλιγγιώδη πτώση για τον Carlos Ghosn, ο οποίος είχε ζήσει υπερ πολυτρλή βίο με ακίνητα στο Παρίσι, το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Βηρυτό πριν κρατηθεί για μήνες σε κέντρο κράτησης του Τόκιο και σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διέφυγε από την Ιαπωνία κρυμμένος σε ένα κουτί σε ένα ιδιωτικό τζετ.

Τη στιγμή της απόδρασης του Ghosn, περίμενε τη δίκη με την κατηγορία ότι υποτίμησε την αποζημίωση του στις οικονομικές καταστάσεις της Nissan κατά 9,3 δισεκατομμύρια γιεν (85 εκατομμύρια δολάρια) σε μια δεκαετία και πλουτίστηκε σε βάρος του εργοδότη του μέσω πληρωμών σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Ο Ghosn – ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία στις υποθέσεις εναντίον του – παραμένει στο παιδικό του σπίτι, τον Λίβανο, ο οποίος δεν έχει συνθήκη έκδοσης με την Ιαπωνία και έχει μια πολιτική να μην εκδίδει δικούς του υπηκόους.

Ο Ghosn έχει διαβατήρια από τη Γαλλία, τον Λίβανο και τη Βραζιλία.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Γκοσν διοχέτευσε εκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια της Renault μέσω του διανομέα αυτοκινήτων του Ομάν για προσωπική του χρήση, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ενός γιοτ μήκους 120 ποδιών.

Στις αρχές του 2020, οι Γάλλοι εισαγγελείς ενίσχυσαν την έρευνά τους για τις συναλλαγές του Ghosn στο Ομάν και ένα πλούσιο πάρτι που έκανε στο παλάτι των Βερσαλλιών το 2014. Ο Ghosn ήταν πρόεδρος τόσο της Nissan όσο και της Mitsubishi και διευθύνων σύμβουλος της Renault όταν συνελήφθη στην Ιαπωνία το 2018.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!