NEAPINED

Η Mercedes-AMG C43 4Matic είναι δίλιτρη με 408 άλογα [video]

Μέχρι να δούμε την C53 αυτή είναι η ισχυρότερη C-Class, με AMG εκδόσεις που για πρώτη φορά έχουν κάτω από το καπό τους τετρακύλινδρο κινητήρα.

Πρόκειται για το νέο δίλιτρο μοτέρ με την κωδική ονομασία M 139 που είδαμε πριν από μερικές εβδομάδες στην AMG SL 43. Τώρα, φιγουράρει και στην AMG C43 έχοντας ένα υβριδικό ηλεκτρικό turbo και ήπια υβριδική υποβοήθηση στα 48V.

Η συνολική ισχύς του δίλιτρου μοτέρ είναι στους 408 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και σε σχέση με την SL έχει αυξηθεί κατά 381. Το mild hybrid σύστημα μίζας/ γεννήτριας προσθέτει επιπλέον 14 ίππους με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 500 Nm στις 5.000 σ.α.λ.

Σχετικά με τις επιδόσεις η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,6 δευτερόλεπτα με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Με το AMG Driver Package αυξάνεται στα 265 χλμ./ώρα.

Η ισχύς περνά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων στους τέσσερις τροχούς με την κατανομή του 4Matic να είναι σε αναλογία 31/69 μπροστά/πίσω.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση AMG Ride Control έχει τα προγράμματα Comfort, Sport και Sport+. Η ενεργητική τετραδιεύθυνση στρίβει τους πίσω τροχούς έως 2,5 μοίρες, ενώ υπάρχει και το προαιρετικό AMG Dynamic Select με τα προγράμματα Slippery και Individual.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες τόσο το αμάξωμα (σε sedan και σε station) όσο και ο διάκοσμος έχουν αναβαθμιστεί στο γνωστό πρότυπο AMG, αλλά με μια πιο ήπια προσέγγιση αφήνοντας περιθώρια στην C53.

Εξωτερικά ξεχωρίζουν στοιχεία όπως η μάσκα Panamera, οι 18άρες ζάντες (μπροστά τετραπίστονα φρένα) και οι διπλές απολήξεις (με AMG ήχο). Στο εσωτερικό βλέπουμε σπορ καθίσματα, νέο τριάκτινο τιμόνι και AMG λεπτομέρειες, ενώ το μενού του MBUX είναι ανάλογα εμπλουτισμένο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!