NEA

Το νέο VW Amarok θα έχει πέντε κινητήρες

Η Volkswagen ετοιμάζεται να παρουσιάσει στα τέλη του 2022 την εντελώς νέα γενιά του Amarok.

Σχεδιασμένα και εξελιγμένα στη Γερμανία και την Αυστραλία, τα πρώτα καμουφλαρισμένα μοντέλα του νέου Amarok είναι ήδη στους δρόμους της Ευρώπης. Παρά το καμουφλάρισμα αναγνωρίζεται ήδη η αλλαγή στις διαστάσεις: Με 5.350 mm, το νέο μοντέλο είναι τουλάχιστον 100 mm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο.

Στο μεταξόνιο των 3.270 mm υπάρχουν επιπλέον 175 mm – δημιουργώντας περισσότερο χώρος στο διπλοκάμπινο. Επιπλέον αυξάνεται το ωφέλιμο φορτίο έως και 1,2 τόνους ενώ πλέον το μέγιστο φορτίο έλξης φτάνει την επίδοση των 3,5 τόνων σε περισσότερες παραλλαγές κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων.

Ανάλογα με την παραλλαγή κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων και την αγορά το νέο Amarok θα προσφέρεται με επιλεκτική ή μόνιμη τετρακίνηση. Θα διατίθεται σε μία έκδοση κινητήρα βενζίνης και σε τέσσερις εκδόσεις diesel. Τα μοτέρ θα έχουν από τέσσερις έως έξι κυλίνδρους και χωρητικότητα από 2,0 έως 3,0 λίτρα.

Οι οριζόντιες, επάνω εγκάρσιες γρίλιες της μάσκας ψυγείου με τους εντυπωσιακά ενσωματωμένους, στενούς προβολείς LED θα περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό και σε όλες τις εκδόσεις. Προαιρετικά θα διατίθενται «προβολείς Matrix LED IQ.LIGHT» που θα υπογραμμίζουν τη high-tech εμφάνιση του Amarok.

Το νέο Amarok θα διατίθεται σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού: Το εισαγωγικό μοντέλο θα είναι η έκδοση «Amarok» και θα ακολουθήσουν οι «Life» και «Style». Ως κορυφαίες εκδόσεις, η Volkswagen θα διαθέτει το «PanAmericana» (offroad χαρακτήρας) και το «Aventura» (εντός δρόμου χαρακτήρας). Περισσότερα θα έχουμε στους επόμενους μήνες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!