NEA

H Datsun μας αποχαιρετά οριστικά

Η ιστορική εταιρία είχε αναστηθεί με στόχο το λανσάρισμα φτηνών μοντέλων της Nissan σε συγκεκριμένες αγορές και κυρίως της Ινδίας.

Το όνομα Datsun ήταν ταυτισμένο με τη Nissan σε όλο τον κόσμο, καθώς με αυτό το σήμα πωλούνταν τα μοντέλα εξαγωγής από το 1939 έως το 1986. Tην χρονιά εκείνη η Nissan κατάργησε το όνομα Datsun, το οποίο έμεινε ανενεργό για τρεις δεκαετίες.

Το 2012 η Datsun επέστρεψε έχοντας ως στόχο την κατασκευή φθηνών μοντέλων για αναδυόμενες αγορές. Kάτι αντίστοιχο με την Renault και την Dacia (αλλά όχι με την ίδια επιτυχία).

Ωστόσο, λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων η Nissan ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής Datsun αυτοκινήτων στην Ινδία. Το τελευταίο εργοστάσιο που θα κλείσει είναι στην πόλη Chennai.

Παρά την κατάργηση της εταιρίας, η Nissan θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες της Datsun στις χώρες στις οποίες πωλούνταν τα αυτοκίνητά της. Ωστόσο, η δεύτερη φορά που η Datsun διαγράφεται από τον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η χαριστική βολή. Ποιος θα αγόραζε στο μέλλον ένα ηλεκτρικό Datsun;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!