NEAPINED

Η Dacia έσπασε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων αυτοκινήτων

Οι πωλήσεις της ρουμανικής εταιρίας καλπάζουν σπάζοντας το φράγμα των 10 εκ. αυτοκινήτων σε παραγωγή ξεκινώντας από το 1968.

Χαρακτηριστικό της εκρηκτικής αύξησης των πωλήσεων της Dacia τα τελευταία χρόνια είναι πως για να φτάσει το 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα χρειάστηκαν 17 έτη. Στα επόμενα 13 κατάφερε να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια φτάνοντας μέχρι τη νέα εποχή που η μάρκα περνά στη Renault.

Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασε η ρουμάνικη εταιρία ήταν το Dacia 1100, το οποίο ξεκίνησε να παράγεται τον Αύγουστο του 1968. Την επόμενη χρονιά παρουσιάστηκε το 1300 και μία σειρά από παραλλαγές του που έμειναν στην παραγωγή για πάνω από 35 χρόνια. Κατασκευάστηκαν 2,3 εκατομμύρια από το 1300, αποτελώντας το πιο εμβληματικό μοντέλο στην ιστορία της Dacia.

Από το 1999 και μετά ξεκινά η νέα εποχή της Dacia που χρειάστηκε λίγο καιρό για να πάρει μπροστά. Συγκεκριμένα, το 2014 έσπασε το φράγμα των 5 εκατομμυρίων, ενώ χρειάστηκε μόλις 8 ακόμα χρόνια για να φθάσει στο σημερινό ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Στις 20 Απριλίου, ένα Dacia Duster σε γκρι χρώμα, ήταν το αυτοκίνητο που συμπλήρωσε τα 10 εκατομμύρια μονάδες της ρουμάνικης εταιρίας. Το συγκεκριμένο Duster βγήκε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο στο Mioveni και αποτελεί μία ένδειξη για το πόσο γρήγορα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για την εταιρία.

Το Sandero και Sandero Stepway είναι τo best seller της εταιρίας από το 2017, έχοντας πουλήσει πάνω από 2,6 εκατ. μονάδες από το 2008 που παρουσιάστηκε. Παράλληλα έχουν πωληθεί πάνω από 2,1 εκατ. Duster και 1,95 εκατ. Logan. H εταιρία έχει ανοίξει πολλά εργοστάσια έξω από την Ρουμανία αλλά και από την Ευρώπη, ενώ τα αυτοκίνητά της πωλούνται σε 44 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!