NEA

Οι Ευρωπαίοι επέλεξαν Tesla και τον Μάρτιο

H Tesla κατορθώνει να μετατρέπει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της, όπως η μεγάλη αυτονομία και οι πολύ καλές επιδόσεις, και σε πωλήσεις.

Από ότι δείχνουν τα στοιχεία της Jato Dynamics για τις ευρωπαϊκές πωλήσεις τους τρεις πρώτους μήνες του 2022.

Tο Model 3 βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων καθώς το προτίμησαν συνολικά 23.013 αγοραστές σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σχεδόν 2.000 περισσότεροι από το σαφώς πιο φτηνό Peugeot 208 και 6.229 πιο πολλοί σε σχέση με το διαχρονικό best-seller της Ευρώπης, το VW Golf.

Η επιτυχία της Tesla γίνεται ακόμα πιο μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πως και το Model Y πούλησε 2.184 μονάδες περισσότερες από το πιο προσιτό Golf, γεγονός που το έφερε στην τρίτη θέση του σχετικού top-10.

Στην 5η θέση του οποίου, όπως μπορείτε να δείτε και από το σχετικά πίνακα βρέθηκε το Dacia Sandero, ενώ ακολουθούν τα Citroen C3, Fiat/ Abarth 500, Ford Puma, Toyota Yaris και Opel Corsa.

Στα αμιγώς ηλεκτρικά πίσω από τα δύο Tesla και ομολογουμένως με μεγάλη διαφορά ακολουθεί το Fiat 500, μπροστά από τα Kia Niro και VW ID.4, ενώ το πιο επιτυχημένο εμπορικά plug-in υβριδικό είναι το Ford Kuga PHEV.

Η Tesla είναι η εταιρεία που αυτή τη στιγμή προηγείται στην κούρσα της ηλεκτροκίνησης αν και οι παραδοσιακοί κατασκευαστές έχουν επιδοθεί σε μια μεγάλη προσπάθεια κάλυψης της όποιας απόστασης έχουν από την αμερικάνικη μάρκα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα εικονογραφήματα από την Jato Dynamics.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!