NEA

Ο Μπάιντεν ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα

Στην ηλεκτροκίνηση ποντάρει η κυβέρνηση Μπάιντεν για να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Την ίδια στιγμή να διασφαλίσει την ενεργειακή ανεξαρτησία και να μειώσει τις μακροπρόθεσμες πληθωριστικές πιέσεις που επιδεινώθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, συγκεκριμένα, θα διαθέσει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση υποδομών για την  κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Τα κεφάλαια θα διατεθούν από το Υπουργείο Ενέργειας και το νομοσχέδιο που αφορά τις υποδομές και είναι ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, που υπέγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πέρυσι.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών θα είναι η επεξεργασία ορυκτών για χρήση σε μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας αλλά και η ανακύκλωση αυτών των μπαταριών. Ο Μπάιντεν θέλει τα μισά από τα οχήματα που πωλούνται στις ΗΠΑ να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Στόχος που ελπίζει ότι θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις αυτοκινητοβιομηχανίες σε βασικές εκλογικές πολιτείες, θα εμποδίσει τον κινεζικό ανταγωνισμό σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που αλλάζουν το κλίμα.

Η Ford Motor Co χαιρέτισε την ανακοίνωση

«Αυτή η επένδυση θα ενισχύσει την εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών μας, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει τους κατασκευαστές των ΗΠΑ να ανταγωνιστούν στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Στίβεν Κρόλι, γενικός σύμβουλος της Ford, σε δήλωση.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!