NEAPINED

Κάρτα ελέγχου καυσαερίων βγάλατε για φέτος;

Μήπως ξεχάσατε να βγάλετε κάρτα καυσαερίων; Δεν είστε ο μόνος ή μόνη οδηγός που δεν έβγαλε. Οι περισσότεροι οδηγοί ανανέωνουν την κάρτα καυσαερίου μόνο όταν περνάνε έλεγχο ΚΤΕΟ. Ωστόσο ελοχεύει ο κίνδυνος προστίμου από τα κλιμάκια της τροχαίους, που ασφαλώς και τσεκάρουν και τις κάρτες καυσαερίων.

Πραγματικά είναι αμαρτία από το θεό…να βεβαιωθεί κανείς για την έλλειψη αυτή, καθως το αρχικό πρόστιμο της τροχαίας για κυκλοφορία χωρίς ισχύουσα ΚΕΚ κυμαίνεται από 35€ έως και 200€, ανάλογα με τους εκπεμπόμενους ρύπους που θα βεβαιώσει το κινητό κλιμάκιο.

Για αυτό προσοχή λοιπόν. Κάθε χρόνο να τσεκάρετε την ΚΕΚ, το ΚΤΕΟ και λοιπές άλλες πιθανές εκκρεμότητες, όπως τον πυροσβεστήρα, το φαρμακείο κλπ.

Πάντα, με σκοπό τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος, η πολιτεία έχει θεσπίσει ανώτατα όρια εκπομπής ρύπων για κάθε κατηγορία οχήματος που κυκλοφορεί.

Όλα τα Ι.Χ. Επιβατικά οχήματα και Ελαφρά φορτηγά ( Μ.Β < 3,5T ) πρέπει να εκδίδουν Κάρτα Καυσαεριών κάθε χρόνο αφού συμπληρώσουν το πρώτο έτος κυκλοφορίας τους.

Προθεσμίες Κάρτας Καυσαερίων
Τα Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα έχουν υποχρέωση για έκδοση Κάρτας Καυσαερίων κάθε χρόνο. Ακόμη και τα καινούργια οχήματα πρέπει να εκδίδουν Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων μόλις συμπληρώσουν το πρώτο έτος από την ημερ/νία 1ης αδείας κυκλοφορίας τους.

Η ίδια νομοθεσία ισχύει και για τα Ελαφρά Φορτηγά (Μικτό Βάρος κάτω των 3,5Τ). Τα Βαρέα Οχήματα (Μικτού Βάρους άνω των 3,5Τ) καθώς και τα οχήματα Δημοσίας Χρήσης (π.χ. ασθενοφόρα, taxi ), εκδίδουν Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων κάθε 6 μήνες.

Tα Δίκυκλα δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης κάρτας καυσαερίων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!