ΑΓΩΝΕΣ

GP Μαϊάμι – Προεπισκόπηση: Πρώτος φετινός αγώνας στην αντίπερα όχθη

Για το πρώτο πολύ-αναμενόμενο αγώνα στους δρόμους του Μαϊάμι, η Pirelli επέλεξε τις τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας της.

Η C2 είναι η P Zero λευκή/σκληρή, η C3 είναι η P Zero κίτρινη/μέση και η C4 είναι η P Zero κόκκινη/μαλακή γόμα. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο πιο συνηθισμένος κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και αυτός που ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η διαδρομή των 5.41km του Διεθνούς Αυτοκινητοδρομίου στο Μαϊάμι βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου Hard Rock των Miami Gardens, έδρα των Miami Dolphins. Περιλαμβάνει 19 στροφές, τρεις ευθείες, υψομετρικές διαφορές και ένα σικέιν. Οι τελικές ταχύτητες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 320km/h και αντίστοιχα η μ.ω.τ υπολογίζεται σε 223km/h. Οι οδηγοί θα κινούνται με τέρμα γκάζι περίπου στο 58% του γύρου. Οι στροφές 11 και 17 είναι σημεία που ευνοούν τα προσπεράσματα. Υπάρχουν 3 ζώνες DRS.

Είναι η 11η διαφορετική τοποθεσία που φιλοξενεί Grand Prix στις ΗΠΑ και εντελώς καινούργια για όλους. Η Pirelli χρειάστηκε να βασιστεί σε δεδομένα προσομοίωσης για να επιλέξει το συνδυασμό γομών. Αξιολογήθηκε ότι τα ελαστικά από το μέσον της γκάμας ταιριάζουν καλύτερα για τον αγώνα των 57 γύρων. Η άσφαλτος είναι λεία και προσφέρει ικανοποιητική πρόσφυση ενώ οι δυνάμεις που θα ασκούνται στα ελαστικά δεν ξεφεύγουν από το μέσο όρο της χρονιάς.

Η νέα άσφαλτος πιθανόν θα έχει ως αποτέλεσμα να δούμε γρήγορα σημαντική βελτίωση του κρατήματος της διαδρομής. Σίγουρα σ’αυτό θα παίξουν ρόλο και οι αγώνες υποστήριξης Porsche Challenge and W Series. Ο καιρός είναι απρόβλεπτος με τις θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου και μεγάλη πιθανότητα βροχής και αέρα αυτή την εποχή στην Φλόριντα.

Mario Isola, Διευθυντής Motosrpost Pirelli: “Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για το πρώτο Grand Prix στο Μαϊάμι. Η πίστα έχει κάποιες ομοιότητες μ’ αυτή της Τζέντα, μολονότι υπάρχουν κάποια πιο αργά και τεχνικά σημεία, απ’ ότι στη Σαουδική Αραβία: Ειδικά στον τομέα από την στροφή 11 ως την στροφή 16. Η υπόλοιπη διαδρομή είναι πολύ γρήγορη, η φορά της είναι αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού και αυτό πιέζει περισσότερο τα ελαστικά που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του μονοθεσίου. Αναμένουμε θεαματική βελτίωση του κρατήματος της πίστας και σχετικά λεία επιφάνεια λόγω της νέας ασφάλτου. Η διαδρομή θα έχει καθαριστεί με νερό υπό υψηλή πίεση, οπότε θα προσφέρει σχετικά καλή πρόσφυση από την αρχή. Καθότι πρόκειται για γρήγορη πίστα τα μονοθέσια θα έχουν χαμηλή ή μέση κλίση στις αεροτομές, αυτό πιθανόν θα προκαλεί γλιστρήματα στις γρήγορες καμπές ειδικά με τις πιο σκληρές γόμες. Για κάθε νέα πίστα επικρατεί συντηρητική προσέγγιση στην επιλογή γομών οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκονται οι προσομοιώσεις.”

  • FORMULA 1 ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ: Ξεκίνησε στην Ίμολα το πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης ελαστικών Pirelli για το πρωτάθλημα της Formula 1, την επόμενη χρονιά. Οι Alfa Romeo, Alpha Tauri, Alpine και Ferrari δοκίμασαν νέα πρωτότυπα σλικ ελαστικά για την επόμενη χρονιά σε ζεστές και στεγνές συνθήκες.
  • PIRELLI HOT LAPS: Το πρόγραμμα «Pirelli Hot Laps» επιστρέφει στο Μαϊάμι με πολλούς τυχερούς καλεσμένους οι οποίοι θα πάνε μια βόλτα στην διαδρομή, με αυτοκίνητα παραγωγής που φτιάχνουν οι κατασκευαστές της Formula. Αρκετοί οδηγοί της F1 θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι, ανάμεσά τους ο Nico Hulkenberg για λογαριασμό της Aston Martin.
  • POP-UP P ZERO WORLD: Η Pirelli ανοίγει μια pop-up P Zero World μπουτίκ στην Lincoln Road κοντά στο Miami Beach για να γιορτάσει το Grand Prix. Η εγκατάσταση θα είναι ίδια με την αντίστοιχη στο Los Angeles. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Mario Isola θα βρεθεί στη γιορτή των εγκαινίων στις 5/5 πριν τον αγώνα.
  • WRC: Το Ράλι της Κροατίας τρίτος αγώνας του World Rally Championship που διεξάγεται με ελαστικά Pirelli είχε ως νικητή τον Kalle Rovanpera με την Toyota. Οι συνθήκες ήταν μεικτές με υγρασία, οπότε αρχικά χρησιμοποιήθηκαν τα ελαστικά βροχής Pirelli Cinturato RW. Μετέπειτα καθώς οι δρόμοι στέγνωναν οι οδηγοί έβαλαν τα μαλακά ασφάλτινα ελαστικά P Zero. Στο πρωτάθλημα της κατηγορίας Junior με οδηγούς κάτω από 28 ετών κέρδισε ο Φινλανδός Lauri Joona στην Κροατία. Πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Jon Armstrong.
  • GT: Το GT World Challenge Sprint Cup διεξήχθη στην πίστα Brands Hatch Grand Prix το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του GT World Challenge. Οι Raffaele Marciello και Timur Boguslavskiy με Mercedes κέρδισαν και βρίσκονται επικεφαλής της βαθμολογίας. Ο Valentino Rossi πήρε τους πρώτους του βαθμούς τερματίζοντας 8ος για την Audi.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!