NEAPINED

Έρχονται τα μίνι ηλεκτρικά του VW Group

Τα τρία σκίτσα που δόθηκαν στην δημοσιότητα μας προσφέρουν μία πρώτη αδρή εικόνα για τα μικρότερα νέα EV των Cupra, Skoda, Volkswagen που θα δούμε το 2025.

Στο Twitter ο γερμανικός όμιλος ανάρτησε τα πρώτα επίσημα σκίτσα που μας δείχνουν τα νέα γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κοστίζουν κάτω από τις 20.000 ευρώ. Πρακτικά πρόκειται για τους αντικαταστάτες των Seat Mii, Skoda Citigo και VW Up!.

Εντύπωση πάντως προκαλεί πως τα σκίτσα αναφέρονται στο Cupra και όχι στη Seat δείχνοντας πως υπάρχει μια έντονη προτεραιότητα στη δυναμική που έχει το σήμα της πρώτης και επισκιάζοντας τη δεύτερη μάρκα.

Όπως και να έχει τα τρία ηλεκτρικά μίνι θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ Lite και θα κατασκευάζονται στην Ισπανία υπό την “επίβλεψη” της Seat. Οι μπαταρίες θα προέρχονται από ένα νέο εργοστάσιο το οποίο κόστισε 10 δισ. ευρώ και βρίσκεται επίσης στην Ισπανία.

Σχεδιαστικά βλέπουμε πως το Cupra είναι πιο προσγειωμένο από το προχωρημένο σχέδιο του Urban Rebel, ενώ υπάρχουν αεροδυναμικά βοηθήματα αλλά και πιο δυναμικές γραμμές.

Το VW μοιάζει να έχει διαφορετική κατεύθυνση από το πρωτότυπο ID Life, με λιγότερο ρετρό αναφορές και ένα πιο πρακτικό αλλά και νεανικό design.

Το Skoda δείχνει μεγαλύτερο και με πιο crossover στοιχεία, προσφέροντας ίσως τους μεγαλύτερους χώρους και το πιο πρακτικό σύνολο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!