PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Μαϊάμι: O Verstappen ταχύτερος και νικητής του αγώνα!

Verstappen vs Leclerc, σημειώσατε “3-2” αφού αυτή ήταν η 3η του φετινή νίκη και κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο την διαφορά στην βαθμολογία. Με ατού τις υψηλότερες τελικές και τις τρεις ζώνες DRS ο Ολλανδός επικράτησε. Στο βάθρο οι δύο Ferrari με τους Leclerc και Sainz. Μετά από 1.062 Grand Prix, ο παρθενικός αγώνας στο Μαϊάμι ολοκληρώθηκε, ήταν καλός παρόλο που πρόσφερε σχετικά μέτριο θέαμα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με βαρύ ουρανό και μεγάλη πιθανότατα βροχής. Η εκκίνηση ήταν καθαρή με τον Leclerc να διατηρεί την πρωτιά και τον Verstappen να κάνει πολύ καλό πέρασμα και να προσπερνά τον Sainz στη δεύτερη στροφή. Οι περισσότεροι πιλότοι ξεκίνησαν με μαλακή γόμα.

Ο Verstappen φάνηκε ορεξάτος και τελικά με χρήση DRS στον 9ο γύρο καταφέρνει να προσπεράσει την Ferrari του Leclerc. Στα υπέρ του Ολλανδού ήταν πως το μονοθέσιο μπορούσε να αναπτύξει υψηλότερες τελικές, επωφελούμενο και από τις τρεις ζώνες DRS. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Bottas βρισκόταν πίσω από τον Perez και μπροστά από τον Hamilton.

Τα μονοθέσια της Red Bull ήταν ελαφρώς πιο γρήγορα στην πίστα. Και ενώ ο Perez πίεζε τον Sainz κάπου στον 22ο γύρο ο Μεξικανός παραπονιόταν συνεχώς για απώλεια ισχύος χάνοντας χρόνο. Λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι αλλαγές ελαστικών με τον Leclerc να αλλάζει πρώτος σε σκληρή γόμα και να παραπονιέται πως το μονοθέσιο του είναι δυσκολοδήγητο.

Περνώντας το μισό του αγώνα ο Verstappen ήταν στην πρώτη θέση με τις δύο Ferrari να τον καταδιώκουν. Για το καλύτερο στην 10άδα πάλευαν οι Alpine, κόντρα στον Bottas και τις δύο Mercedes. Εκτός κλίματος οι McLaren και Williams, ενώ οι Haas ήταν κολλημένες πίσω από τις Aston Martin. Ενδιαφέρον είχε πως ο Bottas ήταν πίσω από τον Russell και μπροστά από τον Hamilton.

Το ενδιαφέρον ανέβασε το safety car που μπήκε μετά από σύγκρουση του Gasly (είχε προηγηθεί μηχανικό πρόβλημα στην AlphaTauri) με το Norris. Οι διαφορές μηδενίστηκαν αλλά κατά την εκκίνηση η σειρά δεν άλλαξε με τον Leclerc να πιέζει τον Verstappen και τον Perez τον Sainz.

Τελικά, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με νικητή τον Verstappen (πήρε το μάξιμουμ με τον ταχύτερο γύρο) και τον Leclerc στην δεύτερη θέση. Ο Sainz άντεξε την πίεση του Perez και συμπλήρωσε το βάθρο. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Mercedes των Russell και Hamilton, ο εξαιρετικός Bottas, oι Alpine των Alonso και Ocon και ο πολύ καλός σήμερα Albon για την Williams.

Η κατάταξη στο GP του Μαιάμι.

  1. Verstappen, Red Bull
  2. Leclerc, Ferrari
  3. Sainz, Ferrari
  4. Perez, Red Bull
  5. Russell, Mercedes
  6. Hamilton, Mercedes
  7. Bottas, Alfa Romeo
  8. Ocon, Alpine
  9. Alonso, Alpine
  10. Albon, Williams

Επόμενο Grand Prix στη Βαρκελώνη (22 Μαίου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!