NEA

Γιατί κόπηκε μία διαφήμιση της Land Rover [video]

Η αρμόδια ελεγκτική επιτροπή της Βρετανίας απαγόρευσε μια τηλεοπτική διαφήμιση του Land Rover Defender λόγω μίας πολύ επικίνδυνης σκηνής.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα Defender επιδεικνύει τις εκτός δρόμου ικανότητές του περνώντας μέσα σε ποτάμια, από άμμο, σκαρφαλώνοντας σε βράχους και άλλα πολλά.

Σε κάποιο σημείο τρία Defender κάνουν οπισθοπορεία προς ένα γκρεμό. Το σενάριο είναι πως οι οδηγοί ελέγχουν τα πάντα από την κάμερα και τους αισθητήρες προβάλλοντας την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Ωστόσο, αυτή η σκηνή κρίθηκε πολύ επικίνδυνη και παραπλανητική. Επειδή δίνει τη εντύπωση στους οδηγούς ότι οι αισθητήρες μπορούν να αναγνωρίσουν το κενό. Κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει, καθώς μπορούν να ανταποκρίνονται μόνο σε σταθερά αντικείμενα.

Έτσι, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην επιτροπή δεοντολογίας στην Βρετανία, η οποία αποφάσισε τελικά να απαγορεύσει την προβολή του βίντεο. Από την πλευρά της η Land Rover υποστήριξε πως στο σημείο της όπισθεν υπήρχε εμπόδιο. Την ένσταση όμως δεν την δέχθηκε η ASA (Advertising Standards Authority). Δικαιολογημένα ή όχι;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!