NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαθέσιμο το αυτόνομο σύστημα Drive Pilot της Mercedes

Η Mercedes προσπερνά το Autopilot της Tesla και είναι η πρώτη εταιρία που λανσάρει στην Ευρώπη αυτοκίνητα παραγωγής με αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3.

Η γερμανική εταιρία είναι η πρώτη που έχει πάρει διεθνή έγκριση για το αυτόνομο σύστημα Επιπέδου 3 από τις αρχές του 2021.

Το σύστημα Επιπέδου 3 και συγκεκριμένα το Drive Pilot δεν επιτρέπει την κίνηση εντελώς στον «αυτόματο». Ωστόσο, σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας και σε συγκεκριμένους δρόμους μέχρι τα 60 χλμ./ώρα ο οδηγός μπορεί να μην έχει τα χέρια του συνεχώς πάνω στο τιμόνι.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως το Drive Pilot δεν έχει έγκριση τύπου σε όλες τις χώρες και παρόλο που τυπικά έχει διεθνή πιστοποίηση. Προς το παρόν η πλήρη καταγραφή των δρόμων είναι σε εξέλιξη ώστε να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Για παράδειγμα στην Γερμανία έχουν καταγραφεί όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι και σχεδόν όλο το δίκτυο της χώρας.

Τα πρώτα μοντέλα που έχουν το Drive Pilot είναι η S-Class και η ηλεκτρική ΕQS. Η έναρξη των πωλήσεων θα γίνει από τις 17 Μάϊου, και το Drive Pilot θα διατίθεται στην λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού με αντίτιμο 5.000 ευρώ για την S-Class και 7.430 ευρώ για την ΕQS.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!