ΑΓΩΝΕΣ

Mercedes F1: Φήμες για αποχώρηση από την Formula 1

Μετά τα χρόνια της κυριαρχίας και το κακό ξεκίνημα της φετινής σεζόν άρχισαν και τα όργανα για την αποχώρηση της γερμανικής ομάδας από την F1.

«Με τους νέους κανονισμούς, το ηλεκτρικό σύστημα ενός μονοθεσίου θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Θα υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης, αλλά θα λειτουργεί ως ένα κόνσεπτ που θα λειτουργεί με καύσιμα με λιγότερες εκπομπές σε CO2».

Με αυτές τις δηλώσεις ο πρόεδρος της εταιρίας, Ola Kallenius, είπε πως βλέπει μία εξέλιξη στην Formula 1, με τα μονοθέσια να γίνονται πιο φιλικά προς το περιβάλλον και με λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Όπως συμβαίνει με τον εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι η Mercedes θα παραμείνει στην Formula 1 ακόμα και αν το τμήμα επιβατικών της εταιρίας στρέφεται όλο και πιο πολύ προς την ηλεκτροκίνηση. Επίσης, είπε πως η Formula 1 είναι ένα σόου που θα συνεχίσει για πολύ ακόμη με τους V6 αφού οι μπαταρίες δεν βρίσκονται στο στάδιο για να το υποστηρίξουν.

Υπενθυμίζεται πως η Mercedes είναι ο βασικός μέτοχος της ομάδας στην Formula 1 που έχει έδρα το Brackley της Βρετανίας. Μέχρι τώρα οι ειδικοί της ομάδας δεν έχουν καταφέρει να επιλύσουν το αεροδυναμικό πρόβλημα του porpoising με αποτέλεσμα το σύστημα πρόωσης να μην συνδυάζεται ιδανικά με το στήσιμο των μονοθεσίων.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button