NEA

Νέα πλατφόρμα για την ηλεκτρική BMW 3

Η γερμανική εταιρία ετοιμάζει τη νέα πλατφόρμα Neue Klasse για τα μεσαίας κατηγορίας ηλεκτρικά της.

Η νέα i7 βασίζεται σε μια διαφορετική πλατφόρμα από την Σειρά 7. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με την i3, η οποία θα βασίζεται σε μια διαφορετική και κατάλληλα εξελιγμένη αρχιτεκτονική από την συμβατική Σειρά 3.

Κάτι τέτοιο σχετίζεται με τη νέα στρατηγική της BMW, η οποία σκοπεύει να σχεδιάζει και να υλοποιεί αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Και όχι αυτοκίνητα που θα έχουν πολλές εκδόσεις με διάφορα συστήματα κίνησης.

Ήδη από το Νοέμβριο στην έκθεση του Μονάχου, η BMW είχε ξεκαθαρίσει ότι η Neue Klasse θα αφορούσε μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Πλέον ξεκαθαρίζεται ότι θα εστιάσει στην μεσαία κατηγορία και δεν θα αφορά μικρότερα αυτοκίνητα.

Η νέα αυτή πλατφόρμα θα μπει στην παραγωγή το 2025 στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στην Ουγγαρία, και θα συνδυάζεται μόνο με ηλεκτρικά μοντέλα και όχι εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες.

Στόχος της BMW είναι το 2025 να έχει πάνω από 2 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά, και το 2030 να έχει τις μισές πωλήσεις της σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!