NEAPINED

H Next.e.GO Mobile παρουσίασε το e.wave X – Σιγή ασυρμάτου για τα σχέδια της στην Ελλάδα

Tην crossover έκδοση του e.GO Life παρουσίασε στο Βερολίνο η γερμανική start-up Next.e.GO Mobile SE.

Με πρεσβευτή…τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ, η γερμανική εταιρία φιλοδοξεί να πιάσει κορυφή στις πωλήσεις του εν λόγω μοντέλου. Συγκεκριμένα, το νέο ηλεκτρικό έχει την κωδική ονομασία e.wave X και προσφέρεται με τιμή εκκίνησης  τα 24.990 ευρώ. Μια ειδική σειρά που ονομάζεται e.wave NJR -προς τιμή του Neymar,- θα παραχθεί σε 31 αντίτυπα.

Με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν, το e.wave X είναι τετραθέσιο μικρό αυτοκίνητο πόλης φυσικά, με μπαταρία που προσφέρει αυτονομία περίπου 240 χιλιόμετρα, καθώς  τροφοδοτεί με ενέργεια τους δύο ηλεκτροκινητήρες των 80 kW (107 PS) που είναι τοποθετημένοι στους άξονες.

Η κατασκευάστρια εταιρία του e.wave X, τονίζει πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο «ανθεκτικό σε βαθουλώματα και γρατσουνιές». Το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου θα είναι μάλιστα «πολύ εύκολο στη συντήρηση και επισκευή» σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα, σύμφωνα πάντα με την Next.e.GO Mobile SE. Κατασκευασμένο με χρήση «προηγμένης ρομποτικής», το e.wave X μπορεί ήδη να δεσμευτεί και να αγοραστεί online, μέσω του ιστότοπου του κατασκευαστή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η γερμανική εταιρία μετά την αρχική Επιστολή Προθέσεων που υπογράφηκε με την Enterprise Greece τον Δεκέμβριο του 2020, η e.GO Mobile έχει ξεκινήσει την εκτεταμένη μελέτη σκοπιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης των επιλεγμένων τοποθεσιών για την εγκατάσταση του εργοστασίου της στην Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο και όσες τοποθεσίες έχουν ακουστεί, από διάφορες “φωνές”, για Βόλο, για δυτική Μακεδονία κλπ. καμία δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανένα ελληνικό φορέα.

Μάλιστα το Caroto επικοινώνησε πρόσφατα με την εταιρία στη Γερμανία και μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, ούτε για το που θα γίνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, ούτε για τα σημεία πώλησης και συντήρησης των οχημάτων της Next.e.go, πάντα στην Ελλάδα.

Κατά συνέπεια όσοι θελήσετε να αποκτήσετε το e.wave X, μάλλον να θα πρέπει να το κάνετε από τον επίσημο ιστότοπο της εταιρίας. Γιατί από την Ελλάδα και από το ανακοινωθέν εργοστάσιο, μάλλον θα πρέπει να περιμένετε καμιά πενταετία, με πρόχειρους υπολογισμούς.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!