NEA

Πώς κινήθηκε η ρωσική αγορά αυτοκινήτου το A’ τρίμηνο;

Μεγάλη πτώση σημείωσε η ρωσική αγορά αυτοκινήτου καθώς τον Μάρτιο υποχώρησε κατά 63%, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων μειώθηκαν άμεσα κατά 62,9%, στις 55,1 χιλ. μονάδες.

Οι πωλήσεις της Lada μειώθηκαν κατά 64% (στις 12,3 χιλιάδες αυτοκίνητα), οι πωλήσεις της Kia και της Hyundai μειώθηκαν κατά 68% (6,3 χιλιάδες και 4,9 χιλιάδες, αντίστοιχα). Ξεχωρίζουν μόνο οι παραδοσιακά εγχώριες μάρκες GAZ και UAZ, οι πωλήσεις των οποίων μειώθηκαν κατά 36% (2,9 χιλιάδες) και 19% (2,2 χιλιάδες), αντίστοιχα.

Αύξηση πωλήσεων κατέγραψαν μόνον η Isuzu (κατά 467%, έως 153 μονάδες), η Chevrolet (κατά 91%, έως και 82 μονάδες) και η Chery Exeed (κατά 63%, έως και 505 μονάδες).

Σημειώστε ότι τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τις πωλήσεις της BMW και της Mercedes, οι οποίες αναφέρονται μόνο ανά τρίμηνο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Α’ τριμήνου 2022, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 28,4% στις 277,3 χιλιάδες μονάδες.

Ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας που η ουκρανική κρίση αντικατοπτρίστηκε στα στατιστικά των πωλήσεων οχημάτων. Στις 24 Φεβρουαρίου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες άρχισαν να αναστέλλουν τις αποστολές αυτοκινήτων λόγω έντονης διολίσθησης του ρουβλίου με παράλληλες επιπτώσεις στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μέχρι σήμερα, οι περισσότερες ξένες εταιρείες, εκτός από τις κινεζικές, έχουν ανακοινώσει επίσημα την αναστολή των πωλήσεων και της παραγωγής των στη Ρωσία. Τέλος, τονίζεται ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα εργοστάσια αυτοκινήτων στη χώρα – GAZ, UAZ, Mazda-Sollers και Haval.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!