NEAPINED

Η Escalade V είναι η ισχυρότερη Cadillac που έχει υπάρξει ποτέ

Η Escalade V δεν είναι μόνο η ισχυρότερη, αλλά και η ακριβότερη σύγχρονη Cadillac πετώντας το γάντι στη νέα BMW X7 M60i αλλά και στο νέο Range Rover Sport.

Κομμένη και ραμμένη για την αμερικανική αγορά η Escalade V έχει κάτω από το καπό της έναν V8 χωρητικότητας 6,2 λίτρων. Με την βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 690 ίππους και 885 Nm ροπής με αποτέλεσμα το SUV των 2,28 τόνων(!) να επιταχύνει από στάση για τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δεύτερα. Εντυπωσιακό!

Για την ακρίβεια ο εν λόγω V8 είναι ο ισχυρότερος που έχει μπει κάτω από το καπό μίας Cadillac. Και για αυτό το λόγο η Escalade V διαθέτει ειδικά εξελιγμένη αερανάρτηση, ενισχυμένα φρένα και πολλές αναβαθμίσεις. Φυσικά, όλη η δύναμη μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων.

Η Escalade V έχει δύο εκδόσεις. Την βασική με μεταξόνιο 3,071 μέτρα και την μεγαλύτερη ESV με μεταξόνιο στα 3,406 μέτρα! Η καμπίνα σφύζει πολυτέλειας διαθέτοντας πολλές οθόνες και διάφορα high-tech αξεσουάρ, όπως ένα ηχοσύστημα με 36 ηχεία!

Το θηρίο της Cadillac θα ξεκινήσει να παράγεται σε περιορισμένο αριθμό από αυτό το καλοκαίρι. Η τιμή του θα είναι πολύ υψηλή, ακόμη και για τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς. Συγκεκριμένα, θα φθάνει τις 149.990 δολάρια. Αρκετά πάνω από τη BMW X7 M60i και περίπου όσο μία Mercedes-Maybach GLS. Αλλά οι πιστοί της μάρκας προφανώς και θα επιλέξουν ένα εγχώριο προϊόν…

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!