NEAPINED

Το θρυλικό Moskvich επιστρέφει μετά τη φυγή της Renault από τη Ρωσία

Τη νέα σελίδα στη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία φιλοδοξεί να γυρίσει ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, μετά τη φυγή της γαλλικής Renault από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι θα εθνικοποιήσει το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Renault στην πόλη, με στόχο να επιστρέψει η πάλαι ποτέ μάρκα Moskvich.

Το εργοστάσιο, το οποίο ο Sobyanin είπε ότι είχε μια «μακρά και ένδοξη ιστορία», θα μετατραπεί για την παραγωγή της μάρκας Moskvich επιβατικών αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν για τελευταία φορά πριν από δύο δεκαετίες.

«Ο ξένος ιδιοκτήτης αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο της Renault στη Μόσχα. Έχει το δικαίωμα να το κάνει, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε χιλιάδες εργαζόμενους να μείνουν χωρίς δουλειά», ανέφερε ο Σομπιάνιν στο ιστολόγιό του. «Το 2022, θα ανοίξουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Moskvich».

Το Moskvich, που σημαίνει «ιθαγενής της Μόσχας», κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση και σχεδιάστηκε για να είναι ένα στιβαρό, προσιτό επιβατικό αυτοκίνητο, με ανταλλακτικά κατασκευασμένα στη Ρωσία και την κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου ιδιωτικοποιήθηκε και αργότερα κηρύχθηκε σε πτώχευση. Υπάρχουν σχεδόν 200.000 αυτοκίνητα Moskvich ακόμα ταξινομημένα στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων 46.000 που είναι άνω των 35 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Autostat.

Κατασκευασμένο στη Ρωσία

Για τον Sobyanin, ο οποίος αποκάλεσε το αυτοκίνητο “θρυλικό”, η επιστροφή του Moskvich μπορεί να αποδειχθεί πρακτικά δύσκολη, δήλωσε ο επικεφαλής της Autostat, Σεργκέι Τσέλικοφ.

«Χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια και τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια για να αναπτυχθεί ένα νέο αυτοκίνητο», είπε ο Τσέλικοφ όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια για την αναβίωση της μάρκας της σοβιετικής εποχής.

Ο Sobyanin είπε τέλος ότι το ανανεωμένο εργοστάσιο της Μόσχας θα κατασκευάζει αρχικά συμβατικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο μέλλον.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!