NEAPINED

Μποτιλιάρισμα στην Αθήνα: Κάθε μέρα 8 αυτοκίνητα μένουν από καύσιμα στον Κηφισό

Tους λόγους για τους οποίους παραμένει το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας μετέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο Κίμωνας Λογοθέτης , Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής .

Όπως είπε, το υπάρχον δίκτυο της Αθήνας έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει με άνεση 1 εκατομμύριο οχήματα και τώρα καθημερινά κυκλοφορούν 2,5 εκατομμύρια οχήματα.

Την ίδια στιγμή το οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας επιβαρύνεται από τα λεωφορεία των σχολείων, των επιχειρήσεων και τώρα που άνοιξε ο τουρισμός και από τα πούλμαν των τουριστών.

Η κατάσταση αυτή την περίοδο επιβαρύνεται και από τα ανοιχτά λεωφορεία των ξεναγήσεων. Ειδικά η κατάσταση με τα πούλμαν των επισκεπτών είναι ορατή στο παναθηναϊκό στάδιο, που ο δρόμος γίνεται αδιαπέραστος.

Στο μεταξύ τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών κινουνται με πληρότητες του 40%, όπως εξήγησε ο κ. Λογοθέτης. Ενώ είναι η μοναδική λύση για την εξομάλυνση της κίνησης, δυστυχώς η πανδημία απέτρεψε πολλούς να κάνουν χρήση των ΜΜΜ.

Εστιάζοντας στο μεγάλο πρόβλημα του κηφισού, ο κ. Λογοθέτης επανέλαβε ότι λόγω του φαινομένου του “μπουκαλιού”, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου (Ν.Φιλαδέλφεια, Λένορμαν)  καθημερινά υφίστανται πολλά μπλοκαρίσματα.

Παράλληλα  υπάρχουν ακινητοποιήσεις λόγω συγκρούσεων οχημάτων, ενώ πολλά αυτοκίνητα μένουν από καύσιμα. Ναι καλά διαβάζετε κάθε μέρα 8 και πλέον οχήματα ξεμένουν από βενζίνη. Το φαινόμενο αυτό και λόγω της μεγάλης αύξησης των καυσίμων έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση όσοι κινείστε στην Αθήνα οπλιστείτε με υπομονή και οδηγείτε με σύνεση και ασφάλεια. Και αν είναι εφικτό κάντε χρήση των ΜΜΕ. Κερδίζετε χρόνο και ψυχική ηρεμία.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!