NEAPINED

Mercedes Vision AMG: Πετά το γάντι στην Porsche Taycan

Πάνω σε αυτό το concept θα βασιστεί το πρώτο μοντέλο της AMG που θα βασίζεται στην πλατφόρμα AMG.EA. Στην παραγωγή το 2025.

Αν και έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε κάτι για το Mercedes-AMG One οι Γερμανοί δεν διστάζουν να παρουσιάσουν ένα ηλεκτρικό hyper-saloon. Το οποίο θα βασιστεί στο σχήμα του πρωτότυπου μοντέλου που βλέπετε με το έντονο αεροδυναμικό ανάγλυφο που φτάνει σε μήκος τα 5,1 μέτρα και τους τροχούς 22 ιντσών.

Ιδιαίτερες πληροφορίες δεν υπάρχουν πέραν του ότι το σύστημα πρόωσης θα έχει έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες τεχνολογίας Axial Flux που έχουν εξελιχθεί από την Mercedes-Benz και την θυγατρική YASA. Το πλεονέκτημα θα αφορά στην πιο κόμπακτ κατασκευή και στην μεγαλύτερη ισχύ από τα τωρινά ηλεκτρικά μοτέρ.

Σχετικά με την πλατφόρμα η AMG.EA θα είναι μια παραλλαγή της EVA πάνω στην οποία βασίζονται οι EQS και EQE. Αυτή της AMG δεν θα είναι τελείως επίπεδη αφού οι μπαταρίες θα είναι πιο συμπαγείς και θα βρίσκονται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος και ταυτόχρονα να επιτρέπεται το χαμηλότερο δυνατό ύψος του αμαξώματος για καλύτερο κέντρο βάρους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!