PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Ισπανίας: Νίκη προβάδισμα για τον Verstappen – Γκαντεμιά για την Ferrari

O Verstappen σημείωσε την 4η του φετινή νίκη, πίσω του οι Perez και Russell. Ο Leclerc εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος και έχασε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα. O Verstappen ταλαιπωρήθηκε με το DRS, αλλά τα κατάφερε. Φωτιά παίρνει το πρωτάθλημα με τον Ολλανδό να περνά αρκετά μπροστά. Αναλαμπή για την Mercedes.

Σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, η εκκίνηση στην πίστα της Βαρκελώνης έγινε με τον Hamilton να είναι ο μόνος πιλότος με μέση γόμα για μακρύτερη διάρκεια. Ο Alonso ξεκίνησε τελευταίος λόγω ποινής. Με τα πράσινα φώτα να σβήνουν ο Leclerc κράτησε το πλεονέκτημα της pole.

Ο Hamilton ήταν ιδιαίτερα άτυχος αφού είχε επαφή με τον Magnussen και αντιμετώπισε πρόβλημα με κλατάρισμα. Μπήκε στα pits, έβαλε μαλακή γόμα, αλλά ουσιαστικά είχε βγει εκτός μάχης από την αρχή με τον Russell να στοχεύει στους βαθμούς.

Στον 7ο γύρο ο Sainz έκανε οδηγικό λάθος, βγήκε στα χαλίκια αλλά ευτυχώς δεν κόλλησε και επέστρεψε στον αγώνα. Στο ίδιο σημείο έχασε τον έλεγχο και ο Verstappen με έξοδο! Θεαματικός και ορεξάτος ήταν ο Alonso.

Από τον 10ο γύρο και μετά ο Leclerc είχε αποκτήσει μεγάλη διαφορά πάνω από 10 δλ. από τον δεύτερο Russell και άλλα τόσα βρισκόταν ο Verstappen, ο οποίος συνέχισε να ταλαιπωρείται με το DRS από την χτεσινή μέρα. Στον 22ο γύρο ο Μονεγάσκος έκανε ένα γρήγορο pit-stop για να βάλει την κίτρινη γόμα, ενώ μεγάλη μάχη έδινε ο Verstappen με τον Russell με τον Ολλανδό να μην μπορεί να τον πιάσει στην ευθεία. Καιρό είχαμε να δούμε φέτος μια Red Bull να κυνηγά μια Mercedes.

Ο Perez ζήτησε από τη μονάδα του να κάνει στην άκρη ο Verstappen για να κυνηγήσει αυτός τον Russell. Και να που στον 27ο γύρο ο Leclerc αντιμετώπισε απώλεια ισχύος του κινητήρα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα. Τεράστια ανατροπή με μεγάλο τυχερό τον Verstappen και μπροστάρη σε εκείνο το σημείο το Russell!

Από εκείνο το σημείο και μετά όλα ήρθαν σαν φυσικό επακόλουθο με τον Verstappen να περνά μπροστά και τον Perez πίσω του. Ο Russell είχε την Τρίτη έχοντας πίσω του τον Bottas και τον Sainz να παλεύει για να μαζέψει βαθμούς. Ο Hamilton κατάφερε να κερδίσει το χαμένο έδαφος μπροστά από τους Ocon, Norris και Vettel.

Τελικά, o Verstappen είχε ένα πολύ μεγάλο όφελος από την Βαρκελώνη αφού πήρε και τη νίκη και εγκατέλειψε ο Leclerc. Στο βάθρο και η δεύτερη Red Bull, και η Mercedes του Russell. Στην 3η θέση ο Sainz που ευνοήθηκε από την εντολή για cool down στον Hamilton. Εξαιρετικός ο Bottas που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πόσο ικανός είναι. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Ocon, Norris και Alonso.

Επόμενο Grand Prix το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Μονακό (29 Μαΐου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!