NEAPINED

Φούντωσαν ξανά… τα Tesla μέσα στον Μάιο

Σύμπτωση ή όχι; Όπως και να έχει στα social media αναρτήθηκαν τουλάχιστον τρία περιστατικά με Tesla που τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει να κάνει με τις μπαταρίες τους και τις πυρκαγιές που κάνουν μέχρι και εβδομάδες για να σβήσουν πλήρως. Και επειδή τα περισσότερα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν στον πλανήτη «τυχαίνει» να είναι Tesla, κάθε ηλεκτρικό της μάρκας που τυλίγεται στις φλόγες γίνεται viral. Πάντως, το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει τα περιστατικά με Tesla και η εταιρία θα πρέπει μάλλον να προβληματιστεί.

14 Μαΐου: Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό που καταγράφηκε στην Καλιφόρνια. Ο ιδιοκτήτης είχε παρκάρει το Tesla του μπροστά στο σπίτι που επισκεπτόταν, όταν λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε ότι είχε πάρει φωτιά. Πλησιάζοντας το Model 3 και ανοίγοντας την πίσω πόρτα, ξεχύθηκαν φλόγες φωτιάς. Ευτυχώς δεν βρισκόταν κανείς μέσα στο όχημα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

20 Μάϊου: Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις στο Βανκούβερ. Ο οδηγός του κινείτο σε αυτοκινητόδρομο, όταν το οκτώ μηνών Tesla σταμάτησε να λειτουργεί, και μάλιστα δεν άνοιγαν και οι πόρτες. Όταν ο καπνός άρχισε να μπαίνει στην καμπίνα, ο οδηγός έσπασε με τα πόδια του τα παράθυρα και τελικά κατάφερε να διαφύγει.. Αν και υπάρχει σύστημα για έξοδο σε κίνδυνο, το συγκεκριμένο Model Y είχε νεκρώσει τελείως. Το όχημα καταστράφηκε και αυτό ολοσχερώς, και επίκειται έρευνα για τα αίτια της φωτιάς.

22 Μάϊου: Το τρίτο περιστατικό καταγράφηκε στο Μαϊάμι όπου καταστράφηκε ένα Model S. Υπήρξε και τέταρτο περιστατικό έγινε στο Νιού Τζέρσεϋ, όπου μάλιστα υπήρχαν και απώλειες σε ανθρώπους. Εκεί, ο οδηγός του Model S έχασε τον έλεγχο του οχήματος, και έπεσε πάνω σε κάποια δέντρα. Ο οδηγός σκοτώθηκε στο σημείο (αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό οφείλεται στην σύγκρουση ή στην φωτιά) ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να ξεφύγει σπάζοντας τα τζάμια.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!