NEAPINEDΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έχετε τα φώτα ομίχλης αναμμένα χωρίς λόγο; Τσουχτερό το πρόστιμο!

Καλοκαίριασε…και πολλοί οδηγοί εξακολουθούν να κάνουν χρήση των φανών ομίχλης των οχημάτων τους και μέρα και νύχτα.

Όσοι ξεχνούν τα φώτα ομίχλης αναμμένα, τότε θα πρέπει να ενημερωθούν ότι υπάρχουν και συνέπειες, αν τους σταματήσει για έλεγχο η τροχαία. Η παράβαση των φανών ομίχλης  τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ. Ναι καλά διαβάσατε, 80 ευρώ!

Δίκαια, θα προσθέσουμε εμείς αφού, πόσοι δεν θα έχετε διαπιστώσει πόσο ενοχλητικό είναι για εσάς το προπορευόμενο όχημα να έχει τον πίσω φανό ομίχλης αναμμένο. Αλλά και οι μπροστινοί προβολείς ομίχλης είναι εξίσου ενοχλητικοί. Και όσοι τους χρησιμοποιούν άσκοπα είναι σα να λένε «….κοιτάξτε με είμαι πιο γρήγορος από εσάς, κάντε πέρα». Κι αν όλα αυτά φαντάζουν υπερβολικά, ίσως να έχετε δει τι συμβαίνει στους αυτοκινητοδρόμους το βράδυ…

Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι λέει ο νόμος για τα φώτα ομίχλης: «Αν υπάρχουν φώτα ομίχλης, σύμφωνα με αυτά που ορίζονται στο άρθρο 69 του παρόντος Κώδικα, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ομίχλης, χιονόπτωσης ή καταρρακτώδους βροχής, μόνα τους ή μαζί με τα φώτα διασταύρωσης. Τα φώτα αυτά επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε στενούς ελικοειδείς οδούς και αν δεν συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, το πρόστιμο είναι 80 ευρώ».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!